Vanhassa yhteiskoulussa alkaa uusi vaihe – Lyhty Viitasaari avataan perjantaina 24.2.2023

Julkaistu 10.02.2023

Viitasaaren kaupunki on peruskorjannut vilkkaan Nelostien välittömässä läheisyydessä olevan, vuonna 1908 valmistuneen, vanhan yhteiskoulun. Jatkossa koko rakennus tunnetaan Lyhty Viitasaarena ja siinä perjantaina 24. helmikuuta avattava kahvilaravintola on nimeltään Ravintola Lyhty.

Lyhty Viitasaaren avajaisia vietetään perjantaina 24.2. alkaen klo 10 ja Ravintola Lyhdyn avajaisia juhlitaan koko viikonloppu 24.–26.2.

Avajaisissa perjantaina mukana Lyhdyn sisustuksen suunnitellut sisustusarkkitehti Marko Paananen ja Viitasaaren kaupungin edustajia. Viitasaaren kaupunki tarjoaa kakkukahvit 100 ensimmäiselle vieraalle!

Ovet ovat perjantaista 24.2. lähtien avoinna ma–to 10–20, pe 10–22, la 10–24, su 10–18. Lyhty Viitasaaren osoite on Haapasaarentie 5 (Google Maps)

”Toivon, että Lyhdyn löytävät Nelostietä Viitasaaren ohiajavat sekä paikalliset niin, että tästä tulee kohtaamispaikka”, ravintolayrittäjä Marni Paananen kertoo.

Kahvilaravintola on ensimmäinen palvelu, joka Viitasaaren kaupungin omistamaan ja uudistettuun rakennukseen avataan. Palveluita ja muuta tarjontaa Lyhty Viitasaareen liittyen koko paikkakunnalla kehitetään kaupungin EAKR-rahoitteisessa Pikkasen enemmän liiketoimintaa -hankkeessa.

Ravintola Lyhty avataan talvilomasesongin kannalta parhaaseen aikaan, sillä Etelä-Suomen talvilomaviikolta Lapista palaavat matkailijat pääsevät nauttimaan Viitasaaren uudesta tarjonnasta.

Tarjolla on sekä ruokaa että pienempää syötävää, esimerkiksi leipomo- ja konditoriotuotteita sekä muun muassa erikoiskahveja. Lounasta on saatavilla joka päivä.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Paanasella on kahvilaravintola Kotkassa, jossa vastaava toimintamalli on jo onnistuneesti käytössä.

”Lyhty tulee tietysti olemaan omanlaisensa paikka, mutta aiemman kokemuksen ansiosta koko toimintaa ja sen suunnittelua ei tarvitse aloittaa alusta.”

Rakennus on ennallistettu talon historiaa kunnioittaen ja suunnittelussa on haluttu panostaa palveluympäristöön ja asiakaskokemukseen, jotka erottavat paikan muista valtatien varrella olevista kohteista. Ruokatarjonta muuttuu sesongin mukaan.

”Kaikki tehdään itse leivistä alkaen, valmiseineksiä ei käytetä missään vaiheessa. Myös läheltä saatavaa ruokaa tullaan käyttämään, muikkuja ja lihaa.”

Ravintola Lyhty on ensimmäisenä rakennuksessa käynnistyvä palvelu, mutta rakennusta ja koko keskusta-alueen kehittävän Viitasaaren kaupungin suunnitelmissa on laajentaa palvelutarjontaa pikkasen paremmassa periferiassa.

Kaupungin EAKR-rahoitteisessa Pikkasen enemmän liiketoimintaa -hankkeessa on projektipäällikkö Hannu Nevalan luotsaamana etsitty erilaisia palveluja ja niiden verkostoja koko Viitasaarelle. Kahvilaravintolan lisäksi rakennukseen valmistuu pieniä liiketiloja, jotka mahdollistavat putiikkitoiminnan käynnistämisen. Palveluympäristökokonaisuus muodostuu sekä koulun tiloissa toimivista, mutta myös muualla toimivien yritysten palveluista.

Lyhty Viitasaaren ympärille muodostetaan vetovoimainen ja kiinnostava palveluiden kokonaisuus, joka pysäyttää enenevissä määrin valtatiellä liikkujia ja tarjoaa tunnelmalliset puitteet myös kaupunkilaisille, vapaa-ajan asukkaille sekä muualla seutukunnalla asuville.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta