Viitasaarelaiset vakituiset ja vapaa-ajan asukkaat voivat käyttää sairaanhoitajien chat-palvelua – Hyvinvointialueen sähköisessä palvelussa on laajat aukioloajat

Julkaistu 19.03.2024

Keski-Suomen hyvinvointialueella on käytössä sairaanhoitajien chat-palvelu, jossa on laajat aukioloajat ja nopeampi yhteydenotto kuin puhelimitse. Sähköisessä palvelussa viitasaarelaiset voivat ottaa yhteyden sairaanhoitajiin osoitteessa Omaks.fi, jossa on myös muita Keski-Suomen digitaalisen sosiaali- ja terveyskeskuksen palveluita. Chat on avoinna arkisin, arkipyhinä ja viikonloppuisin, tarkat aukioloajat ovat palvelun sivulla. Myös Viitasaaren vapaa-ajan asukkaat voivat käyttää chat-palvelua päivystyksellisissä asioissa.

Chat-palvelun kautta asiointi on rinnastettavissa puhelimitse tai sote-asemalla asiointiin hoitajan luona, samat asiat ovat hoidettavissa keskustelun välityksellä tai tarvittaessa video- tai puheyhteyden avaamalla. Chatin kautta ammattilainen voi ottaa kantaa ja arvioida tarvitseeko kertomasi/ilmoittamasi oire tai vaiva hoitoa tai hoitoon ohjausta esimerkiksi ajanvarausta lääkärille tai muulle terveydenhuollon ammattilaiselle. Sairaanhoitajalla on mahdollisuus myös chat-keskustelun aikana olla yhteydessä lääkäriin, jolloin tarvitsemasi apu voi selvitä jo chat-yhteyden aikana. Chat-palvelu on kaikille maksuton.

Mikäli asiakkaalle varataan chat-palvelussa normaali vastaanottoaika ammattilaiselle, yli 18-vuotiaalta asiakasta peritään asiakasmaksuhinnaston mukainen maksu. Jos asiakkaalle varataan esimerkiksi lääkärille tai terapeutille videovastaanottoaika, maksu on puolet asiakasmaksuhinnaston mukaisista maksuista.

Lisätietoja hyvinvointialueen tiedotteessa ja OmaKS.fi-sivulla.

 

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta