Viitasaarella kartoitetaan jo tehdyt kestävän kehityksen toimenpiteet – Uusi toimikunta kokoontui ensimmäisen kerran

Julkaistu 02.09.2020

Viitasaaren kestävän kehityksen toimikunta päätti kartoittaa kaupungissa toteutetut kestävän kehityksen toimenpiteet ennen uudesta toiminnasta päättämistä. Toimikunnan ensimmäisessä kokouksessa todettiin, että kestävän kehityksen mukaisia toimenpiteitä on Viitasaarella tehty jo aiemmin esimerkiksi energiatehokkuutteen liittyen. Näistä toimista päätettäessä kestävän kehityksen merkitystä ei kuitenkaan ole korostettu päätöksenteossa eikä sitä ole tuotu myöskään kaupungin viestinnässä esiin.

Toimikunta kokoontuu seuraavan kerran 22. lokakuuta, jossa käsitellään jo tehdyt toimenpiteet sekä niiden merkitys. Näitä paikallisia jo toteutuneita ratkaisuja verrataan kansainvälisen Agenda2030-toimenpideohjelman tavoitteisiin. Agenda2030 on YK:n kestävän kehityksen huippukokouksessa hyväksytty toimenpideohjelma, joka sitoo myös Suomea.

Alkukartoituksen pohjalta toimikunta suunnittelee tulevaa toimintaa, jota voi olla esimerkiksi toimenpidesitoumusten ehdottaminen eri toimielimille. Kestävän kehityksen toimikunnassa on viranhaltijoita sekä luottamushenkilöitä kaupungin eri toimielimistä sekä edustus Viitasaaren seurakunnasta. Valtuustoaloitteen johdosta perustetun toimikunnan oli määrä kokoontua ensimmäisen kerran keväällä, mutta koronavirustilanteen takia kokous siirtyi elokuussa pidettäväksi.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta