Viitasaarella käynnistyy Jazzklubi-toiminta yhteistyönä – Ensimmäisessä konsertissa jazziskelmiä torstaina 18.11.2021

Julkaistu 05.11.2021

Viitasaaren kaupungin kulttuuritoimi ja Jazz Jkl Collective aloittavat yhteistyössä Jazzklubi-toiminnan Viitasaarella. Jazz Jkl Collectiven klubi-illat elävöittävät jatkossa laajemminkin Keski-Suomen livemusiikkitarjontaa Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahaston tukemana. Monen ikäisten suosimia kuukausittaisia klubeja on järjestetty Jyväskylässä keväästä 2018 lähtien, ja toiminta laajenee nyt maakuntaan vähitellen. Tilaisuuksissa kuullaan tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia vaihtuvin teemoin. Jyväskyläläisistä jazzmuusikoista koottua, eri ikäpolvia yhdistävää Jazz Jkl Collectivea tähdittää klubeilla upeat solistivieraat. Viitasaaren lisäksi Petäjävesi on ensimmäisenä mukana yhteistyössä.

Viitasaaren jazzklubi: Jazziskelmää!
Teatterissa torstaina 18.11. klo 19. Liput 15/10 €, teatterin sijainti Google Mapsissa.

Jazz Jkl Collective solisteinaan laulaja Sini Pajunen ja saksofonisti Markku Rinta-Pollari järjestää toivematkan aikaan, jolloin mummon kaappikello vielä raksutti jatsin rytmiin!

Suomalaiseen sotien jälkeiseen iskelmä- ja tanssimusiikkiin haettiin usein vaikutteita maailman eri kolkista. Myös jazz koettiin eksoottisena ja se kiehtoi ajan artisteja ja muusikoita. Ulkomaiset menestyskappaleet innoittivat lauluntekijöitä taivuttelemaan suomenkielisiä käännöksiä. Käännöskappaleiden ohella alkoi versota myös kotimaisia jazziskelmiä, joiden säveltäjistä tunnetuimpia olivat Erik Lindström ja Toivo Kärki. Jazziskelmien esittäjistä suosituimpien joukossa olivat mm. Olavi Virta, Vieno Kekkonen, Laila Kinnunen ja Helena Siltala.

Jazz Jkl Collective on sovittanut ohjelmistoonsa suomenkielisistä jazziskelmistä monipuolisen kattauksen. Näiden ajattomien musiikillisten helmien laulusolistina säväyttää nyt upean tummaääninen Sini Pajunen. Menoa on vauhdittamassa myös keskisuomalaisen musiikkielämän pitkäaikainen pioneeri, saksofonisti Markku Rinta-Pollari!

Sini Pajunen – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

Tapahtuma Facebookissa
Tapahtuma Jazz Jkl Collectiven sivuilla

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta