Viitasaarella viisi koronavirustartuntaa – Liittyvät useampaan eri tartuntaketjuun

Julkaistu 09.09.2020

Viitasaarella on todettu yhteensä viisi koronavirustartuntaa. Koska tartuntoja on vähintään viisi, Viitasaaren tartuntamäärät julkaistaan valtakunnallisessa THL:n koronakartassa. Todetut tartunnat liittyvät useampaan eri tartuntaketjuun. Kyseiset tartuntaketjut on selvitetty, altistuneet jäljitetty ja asetettu karanteeniin.

Tartuntaketjuhin liittyvien tietojen perusteella johtoryhmä ei tee rajoitustoimia kunnallisiin palveluihin. Johtoryhmä seuraa Viitasaaren ja Pihtiputaan koronavirustilannetta tiiviisti ja päättää mahdollisista rajoitustoimista tarvittaessa.

Muistutamme turvavälien pitämisestä ja hygieniaohjeiden noudattamisesta sekä maskisuosituksesta julkisissa kulkuneuvoissa ja silloin, kun turvaväleistä ei pystytä huolehtimaan. Vähävaraisille maskeja on tarjolla kaupungin- ja kunnantalolla. Monet kaupungin ja kunnan työntekijät tekevät etätöitä. Ota yhteyttä ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla.

Wiitaunionin terveyskeskuksessa korona-näytteitä otetaan arkisin pääsääntöisesti Pihtiputaan päivystyspoliklinikalla. Jos esiintyy koronaan sopivia lieviäkin oireita (yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi, ripuli), ota yhteys arkisin Pihtiputaan päivystyspoliklinikalle, p. 014 4596700 ja viikonloppuisin Viitasaaren päivystyspoliklinikalle, p. 014 4597223.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta