Viitasaarelle ja Pihtiputaalle työhyvinvoinnin kehittämiseen hankerahaa – Tavoitteena vahvistaa työkykyjohtamista ja vastata psykososiaalisiin haasteisiin

Julkaistu 18.08.2021

Keva (aiemmin Kuntien eläkevakuutus) on myöntänyt Wiitaunionille 20 000 euroa työelämän kehittämisrahaa. Hanke on Wiitaunionin kuntaparin eli Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan yhteinen.

Marraskuussa 2021 aloitettavan hankkeen tavoitteena on luoda kuntiin vahva ennakoiva kulttuuri työkyvyn johtamisessa. Työkykyjohtamisessa työkyky ymmärretään laaja-alaisesti ja se on suunnitelmallista sekä kokonaisvaltaista toimintaa. Vuoden 2022 lopussa päättyvän hankkeen jälkeen työkykyjohtaminen tulee olemaan luontevaa ja tärkeä osa henkilöstön työhyvinvointia. Muutoksen keinoina ovat niin koulutusmoduulit kuin yhteiset toimintamallit.

Pihtipudas ja Viitasaari panostavat psykososiaalisten kuormitustekijöiden vähentämiseen ja kunnissa on todettu selkeä tarve lisätä työkykyjohtamisen merkitystä kaikessa toiminnassa. Tavoitteena on lisätä kykyä vastata paremmin työntekijöiden tarpeisiin. Psykososiaaliset tekijät aiheuttavat myös sairauspoissaoloja ja vaikuttavat koko työyhteisöön ja -yksikköön. Hanke on tärkeä tietoisuuden, osaamisen, ymmärryksen ja yhteisöllisyyden lisääjänä. Molempien kuntien kuntastrategioissa on kautta linjan punaisena lankana myös henkilöstön hyvinvointi.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta