Viitasaarelle suunnitellaan Haukilan tuulivoimapuistoa – Kaavoitusaloitetta ei ole vielä jätetty

Julkaistu 06.06.2024

United Bankers Oyj suunnittelee Haukilan tuulivoimapuiston rakentamista Viitasaarelle. United Bankers on kotimainen varainhoidon ja sijoitusmarkkinoiden asiantuntija. Tuulivoimapuiston valmistelut ovat alkuvaiheessa eikä hankkeesta ole vielä jätetty kaavoitusaloitetta kaupungille.

Tuulivoimapuistosuunnitelmia esiteltiin maanantain 27.5.2024 kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen luottamushenkilöille ja johtaville viranhaltijoille. Viitasaaren kaupunki tiedottaa asiasta julkisuuteen jo tässä vaiheessa ennen asiaan liittyvää päätöksentekoa, jotta paikallisilla ja vapaa-ajan asukkailla sekä muilla asiasta kiinnostuneilla on mahdollisuus seurata hankkeen käsittelyä eri vaiheissa.

Haukilan tuulivoimapuiston suunniteltu sijainti on Viitasaaren ja Kannonkosken välisen rajan kahta puolta, Vuorilahden, Pyydysmäen ja Niinilahden väliselle alueelle. Tämän hetken suunnitelmissa hankkeessa suunnitellaan 17 voimalaa. Tarkemmista suunnitelmista tiedotetaan mahdollisissa myöhemmissä vaiheissa.

Viitasaaren kaupunginhallitus on hyväksynyt ohjeet tuulivoimahankkeiden ennakkoesittelyille tuulivoimakaavoituksen käynnistämisen mahdollisuuksien arvioimiseksi. Näitä ohjeita noudatetaan myös suunnitellun Haukilan tuulivoimapuiston osalta.

Ohjeet ja muut tuulivoimaan Viitasaarella liittyvät asiat ovat löydettävissä Tuulivoima-koontisivun kautta. Myös Haukilan tuulivoimapuistoon vaiheiden eteneminen tullaan listaamaan kyseiselle sivulle.

Lisätiedot alla olevilta henkilöiltä.

Helena Vuopionperä-Kovanen

kaupunginjohtaja

050 307 6114 Soita

Lisätietoja

Myös elinvoimapalveluiden palvelualuejohtaja

Jukka Tuohimaa

elinympäristön ja asumisen palvelualuejohtaja

040 152 7225 Soita

Yksikkö

Elinympäristön ja asumisen palvelut

Toimipaikka

Kaupungintalo
Keskitie 10
44500 Viitasaari

Riina Pietarila

Rakennusarkkitehti

040 5711 865 Soita

Yksikkö

Elinympäristön ja asumisen palvelut

Toimipaikka

Kaupungintalo
Keskitie 10
44500 Viitasaari

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta