Viitasaaren kaupungilta lahjoitus SPR:n Ukraina-keräykseen – Pakolaisten vastaanottamista selvitetään

Julkaistu 07.03.2022

Viitasaaren kaupunki lahjoittaa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon 6000 euroa. SPR:n Ukraina-keräyksen kautta lahjoitus ohjataan Ukrainassa oleville sodan uhreille tai sieltä tulevien pakolaisten auttamiseen. Lahjoituksesta päätti kaupunginhallitus maanantaina 7.3.2022. Kaupunginhallitus myös selvittää ukrainalaisten pakolaisten vastaanottamista Viitasaarelle.

Suomen Punaisen Ristin Ukraina-keräyksen kautta varat ohjataan Punaisen Ristin laajaan kansainväliseen avustusoperaatioon Ukrainassa ja sen lähialueilla. Paikan päällä avun vievät perille paikallinen Punainen Risti ja kansainvälinen Punainen Risti. Ne toimivat Ukrainassa ja sen lähialueilla ja ovat toimineet alueella erittäin pitkään jo ennen konfliktin kiihtymistä ja tuntevat paikalliset olot ja avun tarpeen.

Rahalahjoitusten avulla SPR voi reagoida nopeasti ja hankkia juuri sitä apua, jota ihmiset sillä hetkellä tarvitsevat. SPR koordinoi apua kunkin maan viranomaisten ja muiden järjestöjen kanssa, jotta apua voidaan täyden tää ja välttää päällekkäisyyksiä. Lahjoitusten avulla apua on mahdollista muuttaa joustavasti, eikä hankittu apu mene hukkaan.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta