Viitasaaren Elokuvaviikko juhlistaa kotimaista elokuvaa jälleen huhtikuussa – Ohjelmisto julkaistaan maaliskuun alussa

Julkaistu 14.02.2022

Viitasaaren Elokuvaviikko järjestetään tänä keväänä perinteisellä paikalla huhtikuun alussa 7.-10.4.2022. Päivät kannattaa jo nyt varata kalenteriin, sillä tiedossa on laaja kattaus palkittuja kotimaisia elokuvia ja tuoreita ensi-iltoja. Pandemian vuoksi elokuvateatterit ovat olleet pitkään kiinni ja monet kotimaiset ensi-illat ovat odottaneet pääsyä valkokankaalle. Nyt, rajoitusten hellittäessä, pääsemme jälleen nauttimaan elokuvista valkokankaalla! festivaalin esityspaikkana toimii tuttuun tapaan nuorisotalon teatteri.

Festivaalin ohjelmisto julkaistaan kokonaisuudessaan maaliskuun alussa. Liput tulevat ennakkomyyntiin nettikauppaan. Lippuja voi ostaa myös festivaalin aikana tapahtumapaikalta, mikäli näytöksissä on tilaa.

Festivaalin ohjelmistosta ja aikatauluista tiedotetaan festivaalin ja Viitasaaren kaupungin Instagram- ja Facebook-kanavilla, kaupungin nettisivuilla sekä paikallislehdessä. Tapahtumatiedotteet löydät Keski-Suomen elokuvakeskuksen nettisivuilta. Festivaali toteutetaan huhtikuussa, mikäli alueen koronarajoitukset sallivat yli 50 henkilön kokoontumiset. Muutoin festivaali siirtyy syksyyn.

Elokuvaviikon yhteistyössä tuottavat Keski-Suomen elokuvakeskus ja Viitasaaren kaupunki.

Tässä vaiheessa tehdään pieni kurkistus festivaaliviikon ohjelmistoon. Torstain 7.4. festivaalin avajaisillan elokuviksi on valittu kaksi hyvin erilaista elokuvaa. Cannesin elokuvajuhlilla ensi-iltansa saanut dokumenttielokuva Invisible Demons – Tuhon merkit (2021) kuvaa käsinkosketeltavasti ihmisen ja luonnon suhdetta ilmastokriisin ytimessä kamppailevassa Delhin suurkaupungissa. Ohjaaja Rahul Jain kuvailee elokuvaansa ilmastopainajaiseksi ja kauhuelokuvaksi. Elokuvaa on kuvailtu myös pelottavan kauniiksi, kammottavuudessaan kiehtovaksi ja erittäin ajankohtaiseksi. Vaikka elokuvan ohjaaja on intialainen, niin dokumentin tuotannossa on ollut mukana paljon suomalaista osaamista. Yhteistuottaja ja toinen käsikirjoittaja Iikka Vehkalahti, yhtenä kuvaajana Tuomo Hutri, foley-ääniä tehnyt Heikki Kossi sekä säveltäjä harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen. Elokuva on hyvä esimerkki tuotantojen kansainvälistymisestä ja suomalaisesta osaamisesta. Invisible Demons on ensimmäinen suomalainen Cannesin elokuvajuhlille päässyt dokumenttielokuva.

Invisble Demons – Tuhon merkit (2021)
Maa: Suomi
Ohjaus: Rahul Jain
Käsikirjoitus: Yaël Bitton, Rahul Jain, Iikka Vehkalahti
Tuotanto: Heino Deckert, Iikka Vehkalahti / Ma.Ja.De Filmproduktion, Participant, Toinen Katse
Kesto: 1t 10min
Ikäraja: K16

Torstai-illan toisena elokuvana nähdään huhtikuussa Suomen ensi-iltansa saava Aku Louhimiehen ohjaama elokuva Odotus (2021). Elokuva sijoittuu saaristomerelle pienelle Seilin saarelle. Odotus on psykologinen draama ystävyydestä, intohimosta ja odotuksista. Elokuva on nykyaikainen versio Juhani Ahon klassikkoromaanista Papin rouva (1893). Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Aku Louhimies ja Inka Kallén, joka myös näyttelee elokuvan pääroolin. Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Andrei Alén, Aku Hirviniemi sekä Adeliina Arajuuri. Odotuksessa kuullaan kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salosen musiikkia. Odotus linkittyy myös festivaaliviikon avajaisillan ympäristö teemaan, sillä se on ensimmäinen suomalainen hiilinegatiivinen elokuvatuotanto. Tuotannon hiilijalanjäljen laskemisessa ja kompensoimisessa yhteistyökumppanina toimi suomalainen voittoa tavoittelematon säätiö Compensate. Elokuvan myötä on haluttu tuoda esille saaristomeren ympäristön ainutlaatuisuutta ja sitä, miten myös elokuvatuotannoissa huomioidaan ympäristöarvoja.

Odotus (2021)
Maa: Suomi
Ohjaus: Aku Louhimies
Käsikirjoitus: Inka Kallén ja Aku Louhimies
Pääosissa: Inka Kallén, Eino Heiskanen, Andrei Alén, Aku Hirviniemi, Adeliina Arajuuri
Leikkaus: Benjamin Mercer
Tuotantoyhtiö: Backmann & Hoderoff
Kuvaaja: Johan Wasicki
Tuottaja: Andrei Alén; Kaarina Gould; Aku Louhimies
Kesto: 1t 37min
Ikäraja: K16

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta