Viitasaaren ja Pihtiputaan jätteiden lajitteluasemien toiminnassa tauko – Jäteasemapalveluita toteutetaan tempauksina

Julkaistu 17.03.2023

Tiedotteen asia tiivistetysti:

  • Viitasaarella L&T:n jätteiden lajitteluasema Vaarinvuoressa toimii aukiolojensa mukaisesti maaliskuun 2023 loppuun saakka
  • Huhtikuun alusta toukokuun puoliväliin Viitasaarella ei ole lajitteluasematoimintaa. Sen vuoksi normaalisti lajitteluasemalle toimitettavien jätejakeiden kohdalla:
    • Kiertävä keräys esim. suursiivouksessa ja remonteissa syntyvälle jätteelle Viitasaarella maanantaina 24.4.
    • Vaaralliset jätteet keräysrekkaan lauantaina 18.3. ja 15.4.
    • Kyseiset jätejakeet voi kuljettaa myös muille Sammakkokankaan lajitteluasemille naapurikunnissa
  • Sammakkokangas Oy:n jätteiden lajitteluaseman toiminta Viitasaarella käynnistyy 15.5.2023 alkavalla viikolla

Viitasaaren ja Pihtiputaan jäteasemapalveluissa on muutoksia kevään 2023 aikana. Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta ovat siirtäneet aiemmin siirtäneet jätehuollon viranomaispalvelut Sydän-Suomen jätelautakunnalle ja palvelutehtävät useiden kuntien omistamalle Sammakkokangas Oy:lle. Muutoksen vaikuttavat myös lajitteluasemiin, tiedote Sammakkokankaan verkkosivuilla.

Lajitteluasemiin kevään aikana tapahtuva muutos ei vaikuta esimerkiksi kiinteistökohtaiseen jätekeräykseen tai aluekeräykseen. Lajitteluasemilla vastaanotettavista jätejakeista kerrotaan Sammakkokankaan verkkosivuilla.

Aiemmin jäteasemapalveluista Viitasaarella ja Pihtiputaalla vastannut L&T lopettaa lajitteluasematoiminnan maaliskuun lopussa 31.3.2023. Yhtiö kertoo jatkavansa muuta toimintaa paikkakunnilla.

Viitasaarella Sammakkokankaan lajitteluaseman toiminta käynnistyy 15.5.2023 alkavalla viikolla. Lajitteluasema jatkaa samalla kiinteistöllä Vaarinvuoressa, jossa toiminta on aiemminkin ollut. Pihtiputaalla lajitteluaseman avaamisesta ei ole tällä hetkellä tarkkaa tietoa, lajitteluasemapalveluita toteutetaan toistaiseksi keräystempauksina.

Koska varsinaisten lajitteluasemien toiminnassa on tauko, järjestää Sammakkokangas Pihtiputaalla ja Viitasaarella huhtikuussa suursiivouksissa ja remonteissa syntyvälle jätteelle kiertävän keräyksen, josta tarkemmat tiedot on Sammakkokankaan verkkosivuilla. Keräys on tarkoitettu jätteelle, joka ei kokonsa tai laatunsa vuoksi sovellu kiinteistökohtaiseen sekajäteastiaan tai aluekeräyspisteille, esimerkiksi huonekalut ja wc-istuimet.

Keräyksessä ei oteta vastaan tiili- ja betonijätettä, sähkö- ja elektroniikkaromua tai vaarallisia jätteitä. Vaaralliset jätteet tulee toimittaa vaarallisten jätteiden mobiilikeräykseen, joita järjestetään Viitasaarella ja Pihtiputaalla maalis-, huhti- ja kesäkuussa. Vaarallisten jätteiden mobiilikeräyksestä on oma tiedotteensa.

Keräyksessä otetaan vastaan alle 3 kuutiometrin kuormia. Kuorman maksu pankkikortilla tai laskulla. Hinnasto Sammakkokankaan verkkosivuilla.

Keräyksen aikataulu ja sijainti
Ma 17.4. klo 12.00 – 18.00 Pihtipudas, Katajaharjuntie, Rekkaparkki
Ma 24.4. klo 12.00 – 18.00 Viitasaari, Urheilutien ja Simmarintien risteys

Viitasaaren ja Pihtiputaan asiakkaat voivat käyttää myös muiden Sammakkokankaan lajitteluasemien palveluita, joiden tiedot ovat yhtiön verkkosivuilla. Lajitteluasemilla otetaan vastaan suursiivous- ja remonttijätteitä kuten huonekaluja, tiili- ja betonijätettä ja eristevillaa. Lajitteluasemalla otetaan vastaan myös sähkö- ja elektroniikkaromua sekä vaarallisia jätteitä. Lajitteluasemilla vastaanotettavista jätejakeista tarkempaa tietoa Sammakkokankaan verkkosivuilla.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta