Viitasaaren jouluvalot sytytettiin joulunavauspäivänä – Torin joulukuusi etsitään kaupungin metsistä

Julkaistu 28.11.2022

Viitasaaren jouluvalot sytytettiin Viitasaaren Yrittäjien organisoiman joulutoripäivän ja joulunavauksen yhteydessä perjantaina 25.11.2022. Illalla järjestetetyssä joulunavauksessa oli ohjelmassa muun muassa Viitasaaren partiolaisten kulkue ja tervehdys Vanhasta Viitasaaresta, kaupunginjohtaja Janne Kinnusen esittämä kaupungin tervehdys sekä Kari Walleniuksen tervehdys yrittäjäjärjestöltä. Kesällä valittu Viitasaaren Wilma Päivi Vuorio esitti torilla musiikkia ja tilaisuuden päätti joulupukin ja -muorin odotettu vierailu pikkasen paremmassa periferiassa. Kotiinviemisinä Viitasaaren Yrittäjät arpoivat kinkkuja ja joulutorin lukuisat myyjät mökeissään tarjosivat omia tuotteitaan.

Jouluvalojen sytytyksen osana myös torin joulukuusi sai valot. Vaikka Viitasaari on metsäinen ja keskusta-alueellakin on paljon puita, torilla ei kasva kuusta. Joulukuusi tuodaan torille siis muualta hieman ennen joulunavausta ja se viimeistellään joulunavaukseen jouluvaloin sekä säätämällä kuusen asento.

Sopivan kuusen löytäminen edellyttää kulkemista metsissä. Tänä vuonna joulukuusen perässä kuljettiin kolmena eri päivänä kaupungin omistamilla alueilla keskustaajaman läheisyydessä. Kuusivaihtoehtoja etsitään ennen varsinaista kaatoajankohtaa ja löytyneistä vaihtoehdoista valitaan paras huomioiden kokonaisuus, johon kuuluu itse puuyksilön lisäksi kaataminen sekä kuljettaminen.

Viitasaarella torin joulukuuseksi ei etsitä mahdollisimman suurta puuta, vaan torirakennuksen viereen sopusuhtaisesti sopivaa yksilöä. Tällä säästetään myös resursseja, sillä kohtuullisen kokoisen kuusen kuljettaminen ja nostaminen pystyyn ei vaadi erikoiskalustoa.

Joulunavauspäivänä kaupungin ylläpitämiä jouluvaloja sytytetään myös muualla keskusta-alueella. Valoja on muun muassa Keskitien yllä katuvalojen välillä. Nelostien kulkijoille Viitasaaren jouluvalot näkyvät ainakin vanhalta yhteiskoululta. Vanhan yhteiskoulun pihassa olevassa kuusessa on valot, samoin itse rakennuksen räystäällä. Vanhaa yhteiskoulua remontoidaan parhaillaan.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta