Viitasaaren kaupunginjohtajahaussa valittiin haastateltavat – Viitasaarelle uusi talous- ja tietohallintojohtajan virka

Julkaistu 30.01.2023

Viitasaaren kaupunginhallitus päätti maanantaina kokouksessaan kutsua haastatteluun virkaa hakeneet Eino Nissisen, Maija Pihlajamäen, Sakari Varalan ja Atte Rantasen sekä suostumuksenssa antaneet Juha Valkaman ja Helena Vuopionperä-Kovasen. Haastattelut järjestetään 6.2. ja 13.2. Valtuustoryhmät haastattelevat ns. kärkihakijat 20.2. Tämä haastattelu- ja esittäytymistilaisuus on avoin kuntalaisille ja se on katsottavissa myös suorana lähetyksenä verkossa.

Kaupunginhallitus asetti uuden nuorisovaltuuston, jossa jatkavat puheenjohtajana Anni Ala-Kokko ja sihteerinä Hanna Sorsa, varapuheenjohtajana aloittaa Lenni Lipponen. Nuorisovaltuustoon valittiin heidän lisäkseen Iiris Keisala, Tilda Keisala, Helmi Korhonen, Veeti Loikas, Leevi Puranen, Miisa Tikkanen, Vanamo Vihava ja Maija Välipakka. Nuorisovaltuustoon pääsivät kaikki ehdolle asettuneet. Nuorisovaltuusto on päättänyt muuttaa toimikauttaan alkamaan vuoden alusta alkaen budjetin ja toimintakertomuksen laatimisen helpottamiseksi.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina perustaa talous- ja tietohallintojohtajan viran, joka myös julistettiin haettavaksi. Uuden johtajaviran perustaminen pohjautuu Viitasaaren kaupungin uuden organisaation valmisteluun, sillä Viitasaaren ja Pihtiputaan kuntapariyhteistyö Wiitaunioni päättyy vuoden 2023 lopussa. Talous- ja tietohallinto on yhteistyössä kuulunut Pihtiputaan kunnalle, johon nykyiset talous- ja tietohallintopalvelut jäävät. Viitasaaren kaupungin uusi talous- ja tietohallintojohtaja tulee vastaamaan kaupungin taloushallinnon sekä tietohallinto- ja digipalveluiden johtamisesta ja kehittämisestä. Johtaja tulee kuulumaan kaupungin konsernijohtoon ja johtoryhmään. Haku käynnistyy myöhemmin ja siitä tiedotetaan muun muassa kaupungin verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa.

Viitasaaren kaupunki ostaa Viitasaaren seurakunnalta 2054 m² suuruisen määräalan nykyisen linja-autoaseman alueen vanhan yhteiskoulun puoleisesta päästä. Alueesta on vuokrasopimus 21.2. saakka ja määräalan hankinnalla kaupunki selventää maanomistustilannetta. Toistaiseksi alue säilyy nykyisessä käyttötarkoituksessaan, mutta kaavamääräys mahdollistaa tulevaisuudessa myös muita, erilaisia toimintoja.

Viitasaaren kaupungille tehtiin vuonna 2022 kuntalaisaloite padel-kentän rakentamisesta. Kiinnostusta padeliin selvitettiin verkkokyselyllä ja asiaa ovat aiemmin käsitelleet sivistyslautakunta sekä tekninen lautakunta. Kaupunginhallitus päätti, että kaupunki ei toteuta markkinakartoitusta yritys- ja yhdistysvetoiseen toimintaan, vaan mahdollinen padel-hanke voi edetä yrityksen tai yhdistyksen toteuttamana.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ovat luettavissa pöytäkirjasta.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta