Viitasaaren kaupunginjohtajaksi valittiin Helena Vuopionperä-Kovanen – Sai suljetussa lippuäänestyksessä lähes kaikki äänet

Julkaistu 06.03.2023

Viitasaaren kaupunginjohtajaksi on valittu yhteiskuntatieteiden maisteri Helena Vuopionperä-Kovanen. Uusi kaupunginjohtaja valittiin kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina 6.3.2023. Virkavaali suoritettiin suljettuna lippuäänestyksenä, jossa Vuopionperä-Kovanen sai 24 ääntä ja Eino Nissinen 2 ääntä.

Sekä Eino Nissinen että Helena Vuopionperä-Kovanen olivat Viitasaaren kaupungintalolla haastateltavana ja esittäytymässä maanantaina 20.2.2023. Avoimessa tilaisuudessa kaupunginhallituksen kutsumana tilaisuuteen tulleet ehdokkaat esittelivät itsensä Viitasaaren kaupunkistrategiaan peilaten ja vastasivat valtuustoryhmien kysymyksiin sekä kahteen yleisökysymykseen.

Viitasaarelle haettiin kaupunginjohtajaa, koska aiempi kaupunginjohtaja Janne Kinnunen siirtyi Mikkelin kaupunginjohtajaksi vuoden alussa. Virkaan oli 20 hakijaa ja kaksi henkilöä antoi suostumuksensa. Kaupunginhallitus kutsui kuusi henkilöä haastatteluihin.

Kaupunginjohtajahaun vaiheita ja linkkejä tiedotteisiin on koottu verkkosivuille osoitteessa www.viitasaari.fi/kaupunginjohtaja

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta