Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta tiedottavat koronavirusepidemian osalta seuraavaa:

Julkaistu 16.03.2020

Kuntien yhteinen johtoryhmä päätti nyt voimassa olevista linjauksista kokouksessaan 16.3. Voimassa olevat linjaukset löytyvät alta.

 Sosiaali- ja terveystoimi:

Sairaaloissa ja hoitolaitoksissa hyväksytään vain välttämättömät vierailut.

Jos epäilet koronavirustartuntaa ja koet, että et pärjää kotihoito-ohjein tai sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee,  soita Viitasaaren terveyskeskukseen 014 4597223 tai Pihtiputaan terveyskeskukseen 014 4596700.

Oman terveysaseman ollessa kiinni, tartuntaepäilystä voi soittaa Päivystysapu-numeroon 116 117 (tai varanumeroon 014 269 2200). Huomioithan, että tästä numerosta saa vain ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa, ei yleistä tietoa koronaviruksesta.

On tärkeä muistaa, että jos epäilet saaneesi tartunnan, älä lähde terveysasemalle tai keskussairaalan päivystykseen, ettet altista muita ihmisiä mahdolliselle tartunnalle.

Yleistä koronavirustietoa kansalaiset saavat valtakunnallisesta puhelinneuvontanumerosta 0295 535 535.  Neuvontanumero palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Neuvonnasta saa yleistä koronavirustietoa. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

 

Sivistystoimi:

 Varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa keskitytään toistaiseksi perustehtävän toteuttamiseen. Vierailut, vierailijat, vanhempainillat, juhlat ja muut arjesta poikkeavat tapahtumat, joihin liittyy matkustamista tai tarpeetonta kokoontumista perutaan kevään osalta.

On tärkeää, että lievästikin oirehtivat lapset, nuoret ja aikuiset jäävät kotiin sairastamaan.

Opettajat ohjeistavat kotona sairastavan oppilaan oppimiseen liittyviä asioita Wilma-järjestelmän välityksellä, kuten muissakin sairastapauksissa.

Yksittäisistä päiväkodeista ja kouluista tiedotamme erikseen, jos niihin kohdistuu terveysviranomaisen asettamia toimenpiteitä.

 

Kaikki ryhmämuotoinen opetus Viitaseudun opistossa ja Viitasaaren alueen musiikkiopistossa keskeytetään loppukevään osalta. Myös kaikki kyseisten oppilaitosten yleisötapahtumat perutaan tältä keväältä.

 

Pihtiputaan kunnan ja Viitasaaren kaupungin sisäliikuntatilat suljetaan toistaiseksi. Uimahalli Simmari on päätetty sulkea jo aikaisemmin.

 

Yleisötilaisuudet ja asiointi:

Suuret kunnan järjestämät yleisötilaisuudet on peruttu toukokuun loppuun saakka.

Ainoastaan välttämättömät kuntien järjestämät kokoukset pidetään ja suositaan väljiä kokoustiloja. Muutoin suositaan sähköisiä kokouksia tai sähköistä kokousmenettelyä

Kunnat suosittelevat, että työntekijät hoitavat asiakaskontaktit mahdollisuuksien mukaan puhelimitse tai muilla vastaavilla välineillä. Kättelymenettelystä on luovuttu. Kuntien toimipisteiden siivousta on tehostettu.

 

Kuntien yhteinen johtoryhmä seuraa jatkuvasti tilanteen kehittymistä sekä valtakunnallisia ja  Keski-Suomen sairaanhoitopiirin linjauksia sekä kuntien yhteisen pandemiajohtoryhmän linjauksia. Johtoryhmä ryhtyy heti tarvittaessa lisätoimenpiteisiin.

Seuraavan kerran asiasta tiedotetaan viimeistään 17.3. klo 17.00 jälkeen.

 

 

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta