Viitasaaren lukiossa tehtiin historiaa – Suomen ensimmäisen pelastus- ja turvallisuuslinjan opinnot alkoivat

Julkaistu 15.08.2019

Pelastus- ja turvallisuuslinjan ensimmäiset opiskelijat ja palolaitoksen henkilökuntaa.Viitasaarella vietettiin torstaina 15.8.2019 historiallista hetkeä, kun Suomen ensimmäisen lukiossa opiskeltavan pelastus- ja turvallisuuslinjan erikoisopinnot alkoivat. Linjalla aloittaa kolme opiskelijaa ja yhteensä ensimmäisen vuositason lukiolaisia on 36. Normaalit lukio-opinnot alkoivat viime viikolla. 

Lukio-opintojen ohessa linjalla opiskellaan valtakunnallisen koulutusjärjestelmän mukaisia palokunnan peruskursseja ja kursseilla opittuja asioita harjoitellaan monipuolisissa harjoituksissa. Harjoituksien yhteydessä opiskelijat pääsevät sammutus-, pelastus- ja ensiaputehtäviin.  Koulutus on suureksi osaksi käytännön taitojen harjoittelua.

3.vuosikurssilla opiskelijat liittyvät Viitasaaren palokuntaan ja 18 vuotiaana linjalaiset pääsevät mukaan oikeille hälytystehtäville. Hälytyksiin osallistuminen on vapaaehtoista ja siitä maksetaan korvaus.

Linjan toteuttavat yhteistyössä Viitasaaren lukio, Keski-Suomen pelastuslaitos ja Keski-Suomen pelastusalan liitto.

Lisätiedot pelastus- ja turvallisuuslinjasta löydät lukion omilta sivuilta.

Lukiossa on myös musiikkilinja. Viitasaarella voi suorittaa myös aikuislukion sekä kaksoistutkinnon, jossa ammatillisista opinnoista vastaa Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKE.

Opiskelijan edut Viitasaaren lukiossa

Opiskelijana saat seuraavia etuja Viitasaaren lukiosta

  1. Tietokoneen käyttöösi lukion ajaksi (voit sen sitten lunastaa edullisesti itsellesi)
  2. Ensimmäisen opiskeluvuoden pakollisten kurssien kirjat ilmaiseksi
  3. Lukio maksaa sinulle koulukyytien omavastuuosuuden.

Lisäksi voit koulupäivän aikana vapaatunneillasi käydä ilmaiseksi uimassa tai kuntosalilla.

Opiskelija-asunnot

Viitasaarella opiskelijoille on tarjolla edullisia opiskelija-asuntoja. Syksystä 2019 alkaen paikkakunnalla on opiskelijoille varattu 24 soluasuntoa, joiden kuukausivuokra on 150 euroa. Opiskelijaasunnot sijaitsevat lukion, koulukeskuksen palveluiden, liikuntapaikkojen ja pelastuslaitoksen välittömässä läheisyydessä. Kahdella soluhuoneella on yhteinen tila keittiöineen ja asunnot ovat valmiiksi kalustettuja.

Asuntojen ja Topintie 1-3 -kiinteistön perustiedot löydät Viitasaaren Vuokra-asuntojen verkkosivulta.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta