Viitasaaren paloasema vihittiin käyttöön – Schlangen-ystävyyskunnasta edustajat vierailulla

Julkaistu 08.11.2022

Viitasaaren uusi paloasema vihittiin käyttöön perjantaina 4.11.2022, jolloin aseman tiloissa järjestettiin vihkiäisjuhla kutsuvieraineen. Paikalla olivat myös Viitasaaren kaupungin ystävyyskunta Schlangenin edustajat Saksasta. Viitasaaren ja Schlangenin välillä vuonna 1999 käynnistyneen ystävyyskuntatoiminnan osana on alusta asti ollut pelastustoiminnan yhteydenpito. Tuolloin pelastustoiminta oli myös Viitasaarella kaupungin omaa toimintaa.

Viitasaarella vierailivat perjantaina ja lauantaina Schlangenin suunnasta yhteydenpidon aloittanut, aiempi palopäällikkö Michael Müller, nykyinen palopäällikkö Ralf Heuwinkel sekä pormestari Marcus Püster. Viitasaaren suunnasta yhteyttä on pitänyt tiiviisti Henri Vänni, joka toimii nykyisin aluepalomestarina. Püster vieraili Viitasaarella ensimmäistä kertaa, joten uuden paloaseman lisäksi ystävyyskunnan edustajat tutustuivat pikkasen parempaan periferiaan monipuolisesti, muun muassa yritystoimintaan sekä Keitele-järveen Viitasaaren järvipelastajien Wiitasaari-aluksen kuljettamana.

Viitasaaren uusi paloasema on ollut käytössä jo noin vuoden, mutta vihkiäisjuhla on siirtynyt muun muassa koronatilanteen vuoksi. Viitasaaren kaupunki rakennutti uuden rakennuksen Nelostien luo Mustaniemeen ja Keski-Suomen pelastuslaitos toimii tiloissa vuokralaisena. Paloasemalle rakennettiin myös Viitasaaren lukion pelastus- ja turvallisuuslinjan tilat.

Kaupungin tervetuliaissanat juhlassa esitti kaupunginjohtaja Janne Kinnunen. Juhlapuheen piti hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula, sillä pelastuslaitoksen toiminta siirtyy hyvinvointialueelle vuodenvaihteessa. Paloasemahankkeen etenemisestä kertoi Viitasaaren kaupungin kiinteistöpäällikkönä rakentamisaikana toiminut Jukka Tuohimaa. Aluepalomestari Henri Vänni kertoi Viitasaaren pelastustoimesta ennen ja nyt sekä pelastusjohtaja Ville Mensala esitti päätössanat. Juhlassa palkittiin myös rakentamishankkeeseen sekä pelastustoimintaan liittyviä henkilöitä.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta