Viitasaaren vanhalle yhteiskoululle tulossa kahvila-ravintola – Kaupunginhallitus päätti tilojen vuokraamisesta yrittäjälle

Julkaistu 21.03.2022

Viitasaaren kaupunginhallitus päätti kokouksessaan maanantaina 21.3.2022, että vanhan yhteiskoulun rakennuksen tilat vuokrataan ravintola-kahvila-yrittäjälle. Vanha yhteiskoulu on historiallinen rakennus Viitasaaren keskustassa aivan Nelostien vieressä. Yrittäjähaku tehtiin EAKR-rahoitteisessa Pikkasen enemmän liiketoimintaa-hankkeessa.

Kaupunginhallitus päätti yhteistoiminta- ja vuokrasopimuksen tekemisestä Marni Paanasen kanssa, joka toimii tällä hetkellä kahvila-ravintola-yrittäjänä Kotkassa. Hänellä on kokemusta alasta ja yrittäjyydestä noin 30 vuoden ajalta.

”Odotan toiminnan aloittamista hyvillä mielin. Tämä on suuri haaste ja mahdollisuus”, Paananen iloitsee.

Pikkasen paremman periferian keskustan keskeisellä paikalla olevalla vanha yhteiskoululla on erityinen rooli paikkakunnalla. Sen avulla Viitasaaren kaupunki haluaa nostaa koko alueen kiinnostavuutta niin Nelostien ohikulkijoiden, vapaa-ajanasukkaiden kuin paikallisten keskuudessa.

”Tekemistä on varmasti paljon luvassa, kohderyhmä ja ympäristö on uusi.”

Kaupunginhallituksen päätöstä edelsi Paanasen kaupungille jättämä toimintasuunnitelma ja kahvila-ravintolan tarjonnasta on suunnitelma.

”Valikoima tulee olemaan sellainen, että siitä löytyy varmasti jokaiselle sopiva vaihtoehto.”

Vuosina 1907-1908 tehdyllä rakennukselle on suunniteltu uutta käyttöä suunniteltu useaan otteeseen sen jälkeen, kun rakennuksessa toiminut lukio siirtyi koulukeskukseen keväällä 2011. Tällä hetkellä rakennuksen sisäseinät on purettu hirsipinnalle.

”Minulla on kunnioitus vanhaa rakennusta ja sen historiaa kohtaan. Paikassa on paljon potentiaalia niin tarjonnan kuin sisustuksen suhteen.”

Rakennuksen omistava kaupunki käynnisti alueella vuonna 2020 työt, joiden ansiosta piha-alue on pääosin täysin uudistettu ja rakennetulla pysäköintialueella on sähköauton latauspisteitä. Vuoden 2021 aikana aloitetut itse rakennuksen sisätilojen muutos- ja ennallistamistyöt ovat edelleen käynnissä.

Muutostyöt rakennuksessa ja piha-alueella tekee kaupunki. Pikkasen enemmän liiketoimintaa -hanke puolestaan käsittää yrittäjähaun lisäksi paikkakunnan keskusta-alueella erilaisia toimenpiteitä, jotka liittyvät liiketoimintaan, tapahtumiin ja kulttuurihistoriaan.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta