Viitasaari nostaa esiin valtion väyläverkon investointiohjelman puutteet – Kaupunginhallitus esittää valtuustolle vanhan paloaseman myyntiä

Julkaistu 27.02.2023

Maanantaina 27.2.2023 kokoontunut Viitasaaren kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto suorittaa virkavalinnan kokouksessaan maanantaina 6.3. Kaupunginhallituksen aiemman päätöksen mukaisesti kärkihakijat Eino Nissinen ja Helena Vuopionperä-Kovanen olivat julkisessa haastattelu- ja esittäytymistilaisuudessa maanantaina 20.2. ja tilaisuuden videotallenne on katsottavissa Youtubessa. Kaupunginjohtajahaun sivulla on esillä käsittelyn aiempia vaiheita.

Kaupunginhallitus päätti myös esittää kaupunginvaltuustolle, että vanha paloasema myydään perustettavalle kiinteistöyhtiölle 201 000 eurolla. Edellisessä kokouksessaan hallitus jätti käsittelyn pöydälle lisäselvityksiä varten, jotka olivat maanantain 27.2. kokouksessa käytössä. Kiinteistöön on suunniteltu yritystoimintaa, jonka pääpaino on maanrakennus-, koneurakointi-, autokorjaamo- ja varastotoiminnassa. Kiinteistö rakennuksineen oli avoimessa huutokaupassa Huutokaupat.com-palvelussa. 2. helmikuuta päättyneeseen huutokauppaan osallistui 11 tarjoajaa, jotka jättivät yhteensä 114 tarjousta. Yli 100 000 euron kiinteän omaisuuden myynnistä päättää lopulta kaupunginvaltuusto hallintosäännön mukaan.

Viitasaaren kaupungin lausunto valtion väyläverkon investointiohjelmasta vuosille 2024-2031 nostaa esiin ohjelman puutteet erityisesti Keski-Suomen kannalta. Teknisen toimen toimialajohtaja Juho Tenhusen valmisteleman ja kaupunginhallituksen hyväksymän lausunnon mukaan ohjelma ei vastaa aiemmin tehdyn, laajan Liikenne 12 -suunnitelman tavoitteita saavutettavuuden, kestävyyden, tehokkuuden ja ilmastonmuutoksen osalta. Lausunnossa todetaan myös, että TENT-T-verkon tavoitteet jäävät investointiohjelmassa täyttämättä. Kaupunginhallituksen päätöksellä Viitasaari vaatii, että valtion tulee vastata väyläverkkonsa investointikustannuksista ilman kuntien osuutta. Investointiohjelmaa laadittaessa tulisi huomioida kuntien ja alueiden näkemykset. Lausunnossa nostetaan esiin Nelostien kehittäminen välillä Jyväskylä-Kemi, erityisesti Äänekosken ja Pihtiputaan välinen osuus sekä rautatieverkoston Saarijärvi-Haapajärvi-radan peruskorjaus.

Viitasaaren kaupunginhallitus päätti jatkaa ukrainalaisten pakolaisten vastaanottamiseen ja majoittamiseen liittyvää kuntamalli-sopimusta ajalle 5.3.-31.12.2023. Äänekosken vastaanottokeskuksen kanssa tehty sopimus mahdollistaa tilapäistä suojelua hakevien ja saavien ukrainalaisten asumisen Viitasaarella ja toisaalta eri palvelujen saamisen vastaanottokeskuksen kautta.

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan myös Aikamme Musiikki -keskuksen esiselvitys-hankkeen rahoitushakemusta. Kokouksen koko pöytäkirja on luettavissa.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta