Viitasaari toiseksi paras Keski-Suomessa – Yrittäjien mielestä kaupungissa hyvää elinkeinopolitiikkaa

Julkaistu 12.06.2020

Viitasaaren kaupungin elinkeinopolitiikka on yrittäjien mielestä Keski-Suomen kunnista toiseksi parasta, selviää tuoreesta Yrittäjien kuntabarometrista. Viitasaarelaisten yrittäjien vastausten keskiarvo kaupungin elinkeinopolitiikasta oli 3,53 asteikolla 1-5. Tulos oli selvästi alueellisia keskiarvoja parempi, Keski-Suomen keskiarvo oli 2,86 ja koko Suomen keskiarvo 2,97.

Kaupunginjohtaja Janne Kinnunen pitää tulosta hyvänä.

”Mielestäni tulos on kaupungin osalta seurausta pitkäjänteisestä strategisesta tahdosta kehittää elinvoimaa yhteistyössä paikallisen elinkeinoelämän kanssa. Yhteistyö yritysten kanssa on ollut avointa, keskustelevaa ja toisiimme luottavaa.”

Kun vuonna 2018 yrittäjien mielipiteitä kysyttiin edellisen kerran, Viitasaari oli Keski-Suomessa neljännellä sijalla. Mielipide kaupungin elinkeinopolitiikasta on siis kohentunut kahden sijan verran suhteessa muihin Keski-Suomen kuntiin. Viitasaaren Yrittäjien puheenjohtaja Hanna Virtanen näkee kyselytuloksen kuvaavan paikkakunnan tilannetta osuvasti.

“Tässä tuloksessa näkyy Viitasaaren kaupungin, Viitasaaren Yrittäjien ja Kehittämisyhtiö Witaksen välinen hyvä yhteistyö.”

Yleisarvioinnin ohella Viitasaari oli Keski-Suomen toiseksi paras kyselyn useilla osa-alueilla, joissa arvioitiiin politiikan yrityslähtöisyyttä, hankintapolitiikkaa, elinkeinopolitiikan asemaa sekä koulutusta ja osaamista. Myös muilla osa-alueilla kaupungin saama arvosana oli maakunnan keskiarvoa parempi.

Kehittämisyhtiö Witas Oy on neljän kunnan omistama ja vastaa suurelta osin Viitasaaren yrityspalveluista. Eri kuntien ja kyselyn osa-alueiden vertailun perusteella kehittämisyhtiön toimitusjohtaja Tapani Laitinen on tyytyväinen tuloksiin, joista löytyy myös kehityskohteita.

“Yrityspalveluiden arvosana on varsin hyvä koko Keski-Suomi huomioiden, mutta jättää myös parantamisenkin varaa”, Laitinen toteaa.

Viitasaaren kaupunki aikoo jatkaa yrityksiin liittyvän toiminnan ja päätöksenteon kehittämistä.

”Saatu palaute kannustaa kaupunkia edelleen parantamaan elinkeinopolitiikan osa-alueita ja yhteistyötä yritysten kanssa. Tällä barometrilla mitattuna olisimme mielellämme sijalla yksi, joten asian eteen tehtävää työtä meillä vielä riittää”, Janne Kinnunen pohtii.

Hanna Virtanen kiittää kaupunkia ja kehittämisyhtiötä myös siitä, miten Viitasaarella on toimittu, kun yritykset ovat joutuneet vaikeaan tilanteeseen koronan seurauksena.

“Esimerkiksi koronatukimuotojen käyttöönotto on hoidettu hienosti ja hankintojen aikaistaminen oli tässä tilanteessa tärkeä toimenpide. Hankintoja on myös pilkottu niin, että paikallisten yritysten on mahdollista osallistua kilpailutukseen”, Virtanen kertoo.

Lisätiedot Keski-Suomen Yrittäjien verkkosivuilla.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta