Viitasaari valitsi Tieran kaupungin ICT-palveluntuottajaksi – Ratkaisu rakennettiin yhdessä kaupungin tarpeiden pohjalta

Julkaistu 20.12.2022

Viitasaaren kaupunki päätti vaihtaa ICT-palvelutuottajan Wiitaunionin eli Pihtiputaan kunnan ja Viitasaaren kaupungin yhteistyösopimuksen päättymisen vuoksi ja hyväksyi sopimukset kaupungin ICT-ympäristön modernisoinnista sekä ICT-palvelujen tuottamisesta Kuntien Tiera Oy:n kanssa.

”Hyvinvointialueiden syntyessä ja Wiitaunionin purkautuessa ICT-palveluiden järjestäminen tuli ajankohtaiseksi. Kaupunkistrategian mukaisesti digitalisaatio on yksi niitä asioita, joita kaupungissa halutaan edistää. Kuntien yhdessä omistama Tiera sopi tähän tilanteeseen hyvin kumppaniksi,” kommentoi Viitasaaren Kaupunginjohtaja Janne Kinnunen.

Ratkaisu on rakennettu yhdessä kaupungin tarpeiden pohjalta

Viitasaari on noin 6000 asukkaan kaupunki Keski-Suomessa Keitele-järven rannalla. Viitasaaren kaupunki osallistui keväällä 2022 Polku Tieraan -selvitykseen. Selvityksen pohjalta on esitetty Tieran ratkaisuehdotus Viitasaaren ICT-palveluiden organisoimiseksi. Viitasaaren tulevaa ICT-ympäristöä on suunniteltu siltä pohjalta, että palvelinkapasiteettia ostetaan ainoastaan sen verran kuin tarvitaan ja vain siksi aikaa, kun tarvitaan ja että sovellukset hankitaan ensisijaisesti pilvipalveluna.

Tieran ICT-ulkoistuspalvelut laajenevat Keski-Suomeen

Kuntien Tiera Oy on kuntatoimijoiden ja hyvinvointialueiden omistama in-house-yhtiö, joka auttaa kuntia ja hyvinvointialueita kehittämään toimintaansa ja tarjoamaan parempia palveluita kuntalaisille. Yhtiö kehittää alaa verkostomaisesti yhteistyössä eri kuntien, hyvinvointialueiden ja yksityisten toimijoiden kanssa. Tavoitteena on tuottaa suoria vaikuttavuushyötyjä auttamalla kuntatoimijoita ja hyvinvointialueita vapauttamaan omaa aikaansa toiminnan kehittämiseen.

”Viitasaaren kaupungilla on ollut selvä tarve ICT-ympäristön kehittämiseen, jossa Tiera on jo vuosia ollut kuntakentän luotettu ICT-kumppani. Tiera pystyy tarjoamaan laajasta, ja pitkään kuntakentässä yhteistyössä kehitetystä ICT-palveluportfoliosta asiakkaan näköiset palvelut. Lisäksi Tieran toiminta ICT-ulkoistuspalveluissa laajenee nyt Keski-Suomeen Viitasaaren kaupungin ollessa alueella edelläkävijä”, kertoo Tieran liiketoimintajohtaja Jyri Lehtonen

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta