Vuoden 2023 H. G. Porthan -palkinto Antti Hiltuselle – Kunniapalkinto myönnettiin monialaisesta työstä Viitasaaren hyväksi

Julkaistu 06.12.2023

Vuoden 2023 H. G. Porthan -kunniapalkinto myönnettiin Antti Hiltuselle Viitasaaren hyväksi tehdystä monialaisesta työstä, onnittelumme!

Antti Hiltunen on vuodesta 1994 saakka toiminut Viitasaaren ja viitasaarelaisten hyväksi työssään kappalaisena ja kirkkoherrana. Palkinto jaettiin Itsenäisyysjuhlassa seurakuntatalolla keskiviikkona 6.12.2023.

Antti Hiltunen on tehtäviensä myötä edistänyt paikkakunnan hengellistä ja henkistä elämää. Hänen työnsä ulottuu kaupunkilaisten elämänkaaren kaikkiin vaiheisiin. Työtehtävissään hän on edistänyt ja vaalinut Viitasaaren evankelisluterilaisen seurakunnan arvokkaita perinteitä, pitänyt yllä nykyisyyttä joskus haastavassakin yhteiskunnan ilmapiirissä sekä edistänyt seurakuntayhteisön uudistumista kohti tulevaisuutta.

Viitasaaren seurakunnan ja Viitasaaren kaupungin välisten erinomaisten suhteiden yhtenä keskeisistä toimijoista Antti Hiltunen on ollut helposti lähestyttävä ja avoin kumppani. Erityisesti halutaan korostaa aiempien vuosien Yhteisöllinen innovointi-hanketta, jossa kaupungin, seurakunnan ja paikallislehden keskinäisellä yhteistyöllä pyrittiin edistämään kaupunkilaisten sosiaalista kanssakäymistä ja kaupunkilaisten osallisuutta.

Henrik Gabriel Porthanin nimeä kantava kunniapalkinto myönnetään vuosittain ansioituneelle viitasaarelaiselle kulttuurin tai muilla yhteiskuntaelämän aloilla, koko uran aikana tai vain jakovuonna, saavutetuista erityisen painavista ansioista. Palkinnon saajasta päättää Viitasaaren kaupunginhallitus kulttuurista vastaavaa viranhaltijaa kuultuaan.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta