Wiitaunionin johtoryhmä seuraa koronatilannetta – Paikallisia ohjeistuksia ja suosituksia tarvittaessa

Julkaistu 11.08.2020

Wiitaunionin johtoryhmä kokoontui tiistaina 11.8. Johtoryhmässä käsiteltiin valtakunnallisen koronavirustilanteen huomiointia Viitasaarella ja Pihtiputaalla. Vaikka THL:n mukaan Pihtiputaalla ja Viitasaarella ei ole vähintään viittä varmistettua tautitapausta, ovat valtakunnalliset tartuntamäärät kasvaneet lomakauden loppua kohti.

Pihtiputaan ja Viitasaaren yhteisessä johtoryhmässä todettiin, että Wiitaunionissa noudatetaan valtakunnallisia suosituksia ja ohjeita, jotka löytyvät Valtioneuvoston verkkosivuilta. Wiitaunionissa selvitetään, kuinka valtakunnallisesti esitetyt, mahdolliset laajemmat karanteenipäätökset ulkomailta saapuvien osalta tulee huomioida paikallisesti.

Johtoryhmä seuraa tilanteen kehittymistä sekä alueellisia ja koko Suomea koskevia päätöksiä toistaiseksi vähintään viikottain. Paikallisia päätöksiä koronaviruksen leviämisen estämiseksi tehdään tarvittaessa.

Kaupungin ja kunnan henkilöstö jatkaa etätyötä toistaiseksi mahdollisuuksien mukaan työtehtävät huomioiden. Ensisijaisena yhteydenottoa suositellaan edelleen puhelimella tai sähköpostitse, joissa voidaan sopia myös mahdollisesta tapaamisesta.

Kunnanvaltuusto ja -hallitus sekä kaupunginvaltuusto ja -hallitus kokoontuvat toistaiseksi normaalisti turvavälit sekä muut ohjeet huomioiden. Muut toimielimet voivat päättää kokoontumisestaan tarpeen ja tilanteen mukaisesti.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta