Wiitaunionin kuntien valtuustot linjasivat yhteistyön tulevaisuudesta

Julkaistu 07.04.2022

Pihtiputaan kunnan ja Viitasaaren kaupungin valtuustot keskustelivat Wiitaunionin yhteistyön tulevaisuudesta 6.4.2022 pidetyssä yhteisvaltuustoseminaarissaan.

Tilaisuudessa käydyn ja hyvässä hengessä toteutuneen keskustelun perusteella nähtiin, että Pihtiputaan kunnan ja Viitasaaren kaupungin yhteisistä lautakunnista luovutaan teknisen lautakunnan ja sivistyslautakunnan osalta.

Perusturvalautakunta lopetetaan perusturvan toiminnan siirtyessä hyvinvointialueelle vuoden 2023 alusta. Muista yhteistyön osista tehdään selvityksiä kevään 2022 aikana.

Valtuustot päättävät yhteistyön jatkosta virallisesti kesäkuun kokouksissaan. Yhteistyölle nähtiin kuitenkin tarvetta myös tulevaisuudessa ja kuntien osalta selvitetäänkin yhteistyömahdollisuudet esimerkiksi viranhaltijoiden osalta. Tässä vaiheessa näyttää todennäköiseltä, että toimivaa yhteistyötä jatketaan monelta osin muuttumattomana muun muassa ympäristötoimen, maaseutuhallinnon ja kirjastopalvelujen sekä musiikkiopiston ja kansalaisopiston osalta

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta