Wiitaunionin neuvolat palvelevat normaalisti – Lasten rokotussuoja tärkeää myös poikkeusoloissa

Julkaistu 03.06.2020

Neuvolakäynnit ja terveystarkastukset sekä niihin sisältyvät rokotukset ovat tärkeitä myös poikkeusoloissa. Terveystarkastuksissa lapsi saa rokotuksia, jotka antavat hänelle suojaa useita tauteja vastaan. Koronatilanteen vuoksi koko maassa rokotusohjelmaan kuuluvia pikkulasten rokotteita on annettu kuluneen kevään aikana vähemmän kuin vuosi sitten.

Wiitaunionin perusturvan toimesta neuvolakäyntejä tai rokotuksia ei ole koronatilanteen aikana peruttu, mutta osa huoltajista on siirtänyt tai perunut käyntejä. Neuvolaan kannattaa olla yhteydessä mahdollisimman pian, jotta mahdollisesti puutteelliseksi jäänyt rokotussuoja saadaan täydennettyä. Neuvoloiden yhteystiedot löydät omilta sivuiltaan: Viitasaaren neuvolapalvelut ja Pihtiputaan neuvolapalvelut

Terveet lapset ja perheet voivat asioida normaalisti neuvolapalveluissa. Jos lapsella tai lähipiirissä on koronainfektio tai siihen viittaavia oireita, tilanne arvioidaan terveydenhoitohenkilökunnan toimesta. Terveystarkastukseen ja rokotukseen kannattaa varata uusi aika heti, kun se on mahdollista.

Kouluterveydenhuollon tarkastukset on saatu pääosin tehtyä ja osa niihin liittyvistä lääkärintarkastuksista tehdään kesällä. Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto jää kesän ajaksi tauolle ja käytännöistä tiedotetaan elokuussa koulujen aloittaessa lukuvuoden.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta