Wiitaunionin päivystysjärjestelyt muuttuvat 18.3. – Hengitystieinfektiopotilaat hoidetaan Pihtiputaalla

Julkaistu 17.03.2020

Wiitaunionin terveyskeskuksen päivystysjärjestelyt muuttuvat 18.3.2020 alkaen seuraavasti:

  • Kaikki hengitystieinfektiopotilaat (yskä, hengenahdistus, kuume, muut influenssan/flunssan/koronan kaltaiset oireet) hoidetaan Pihtiputaan terveysasemalla arkisin klo 8-16 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9-16. Arkivastaanottoa laajennetaan tarvittaessa klo 18 asti. Hengitystieoireisen potilaan pitää olla ensisijaisesti puhelimitse yhteydessä Pihtiputaan päivystysnumeroon 014 4596 700.
  • Kaikki muut päivystyspotilaat hoidetaan Viitasaaren terveysaseman päivystyksessä arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin klo 9-16. Viitasaaren terveysaseman päivystyksen palvelunumero on 014 4597 223.

Viitasaarelaisten toivotaan käyttävän Viitasaaren apteekkia, vaikka hengitystieinfektiopotilaiden päivystys on Pihtiputaalla, jotta lääkkeiden kysyntä on tasaista paikkakuntien apteekeissa.

Kiireetöntä vastaanottotoimintaa tarkastellaan päivittäin ja osa kiireettömistä kontakteista tullaan hoitamaan puhelimitse. Jos sinulla on varattu aika kiireettömälle vastaanotolle ja sinulla on hengitystieinfektion oireita, ota ensisijaisesti yhteyttä Pihtiputaan päivystysvastaanoton numeroon: jos sinulla on hengitystieinfektio, et saa tulla kiireettömälle vastaanotolle. Jos olet yli 70-vuotias tai kuulut riskiryhmään, harkitse vaivasi kiireellisyys, voit perua kiireettömän vastaanottoaikasi itsekin.

Työnantajia pyydetään harkitsemaan sairauslomien myöntämiskäytäntöjä uudelleen: suosittelemme, että infektiotautiin sairastunut työntekijä voi olla omalla ilmoituksella ja esimiehen luvalla pois töistä muutamia päiviä. Tällä hetkellä Viitasaaren kaupungin työntekijät voivat olla omalla ilmoituksella työstä pois kolme päivää, jatkossa esimiehen luvalla kaksi päivää ja työterveyshoitajan kirjoittamalla todistuksella kaksi päivää. Suosittelemme tämän ohjeen soveltamista myös muilla työpaikoilla.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta