Wiitaunionin rokotuskutsu koskee kaikkia yli 50-vuotiaita sekä riskiryhmäläisiä – Mökkiläiset rokotetaan omissa kotikunnissaan

Julkaistu 10.05.2021

Viitasaarella ja Pihtiputaalla rokotuskutsu koskee kaikkia yli 50-vuotiaita sekä yli 16-vuotiaita riskiryhmäläisiä. Yli 50-vuotiaat voivat siis soittaa ajanvarausnumeroon ilman riskiryhmään kuulumista. Ajan voi varata Wiitaunionin koronarokotuksen ajanvarausnumerosta 014 459 6882 (ma-to klo 8-16, pe 8-15). Ajanvarausnumeroon soittamalla numero tallentuu järjestelmään ja soitamme takaisin rokotteiden saatavuuden mukaan.

Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut lähes puolet kuntalaisista sekä Pihtiputaalla että Viitasaarella. Tällä hetkellä koronarokotejonossa on yli 600 henkilöä. Tämän hetken rokotustahdilla kaikkien jonossa olevien rokotus kestää noin kuukauden, joten ajanvarausnumeroon soittamisesta rokotusajan saamiseen kestää muutamia viikkoja. Aikataulu voi kuitenkin poiketa ennakoidusta, jos Wiitaunioniin saatavien rokotteiden määrä muuttuu.

Rokotusvuorossa oleviin ryhmiin kuuluvan toivovan soittavan ajanvarausnumeroon mahdollisimman pian, jotta rokotukset saadaan toteutettua näissä ryhmissä mahdollisimman kattavasti ennen seuraaviin ryhmiin siirtymistä.

Ajanvarausnumeroon soittamalla numero tallentuu järjestelmään ja soitamme sinulle takaisin. Rokotusajan varaaminen puhelimitse koskee vain mainittuja ryhmiä. Muihin ryhmiin kuuluvat eivät voi soittamalla nopeuttaa rokotukseen pääsyä. Koronarokotustilanne ja -kutsut julkaistaan osoitteessa viitasaari.fi/koronarokotukset

Jokainen saa koronarokotuksen ensisijaisesti omasta kotikunnastaan. Henkilöllä on oikeus saada koronarokotus myös sellaisessa kunnassa, jonka alueella hän oleskelee säännönmukaisesti tai pidempiaikaisesti, tai jonka terveyskeskuksen hän on valinnut hoitopaikakseen.

THL:n valtakunnallinen linjaus on, että mökkiläisten tulee hankkia rokotteensa siitä kunnasta, jossa ovat kirjoilla. Mökkikunnassa rokotetta ei voida ulkopaikkakuntalaisille antaa. Viitasaari ja Pihtipudas kuuluvat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueeseen, jossa noudatetaan THL:n linjausta. Jos annettu rokotusaika toisen rokotteen osalta osuu kesälomamatkan ajalle, voi aiemmin annettua rokotusaikaa muuttaa sopivampaan ajankohtaan. Toinen rokotus voidaan siirtää myöhemmäksi, mutta sitä ei ole mahdollista aikaistaa.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta