Wiitaunionin sisäliikuntatilat suljettu 20.12.-6.1. – Tilaisuuksien rajaamista enintään 10 osallistujaan suositellaan

Julkaistu 15.12.2020

Viitasaarella ja Pihtiputaalla suljetaan kaikki kaupungin ja kunnan omat sisäliikuntatilat ajalla 20.12.-6.1. Samoin kaikkiin yleisö- ja yksityistilaisuuksiin suositellaan 10 henkilön ylärajaa 6.1. saakka. Tiistaina päätöksen liikuntatilojen sulkemisesta ja osallistujamäärän suosituksesta tehnyt Wiitaunionin johtoryhmä katsoi toimenpiteet tarpeelliseksi koronaviruksen leviämisen estämiseksi joulun lomakauden vuoksi.

Suljettaviin tiloihin kuuluvat kaikki Wiitaunionin omat sisäliikuntatilat, esimerkiksi liikuntasalit sekä kunto- ja voimailusalit, Uimahalli Simmari sekä Pihtiputaan tekojääkentän pukuhuonetila.

Olympiakomitean suositusten mukaan sisäliikuntatiloja voidaan käyttää maajoukkuetoimintaan, ammattilais- ja puoliammattilaissarjoihin, yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaan, SM-tason kilpailutoimintaan sekä kansainväliselle huipulle tähtäävässä ammattimaisessa harjoittelussa. Näissäkin tapauksissa on noudatettava aiemmin tehtyjä Wiitaunionin linjauksia ja ohjeistuksia liikuntatiojen käyttöön sekä muita rajoituksia.

Palveluasumisen yksiköissä vierailtaessa on noudatettava tehostettuja hygienia- ja turvavälikäytäntöjä. Wiitaunionin perusturvan yksiköissä on erilaisia käytäntöjä esimerkiksi tilaratkaisujen vuoksi, joten vierailumahdollisuus on suositeltavaa tiedustella etukäteen kyseistä yksiköstä.

Wiitaunionissa suositetaan etätyötä myös joulun jälkeen, jotta korona ei leviäisi työpaikoilla lomakauden jälkeen. Kouluissa ja varhaiskasvatuksessa noudatetaan tehostettuja hygienia- ja turvavälikäytäntöjä toistaiseksi myös kevätlukukaudella.

Alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä eli Koronanyrkki totesi maanantaina 14.12., että Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on edelleen kiihtymisvaiheessa, mutta koronatilanne on mennyt huonompaan suuntaan viime viikkoina. Koronanyrkki antoi KSSHP:n alueelle suosituksen enintään 10 henkilöstä kaikkia tilaisuuksia järjestettäessä.

Ohjeistukset ja linjaukset sisäliikuntatilojen käytöstä

  • Sisäliikuntatiloja saavat käyttää ajalla 20.12.-6.1. vain erikseen mainitut, Olympiakomitean suositusten mukaiset yksilöurheilijat ja joukkueet
  • Harjoituksissa ovat mukana vain urheilijat, valmentajat ja tarvittavat toimihenkilöt. Sisätiloissa tapahtuvaan harjoitustoimintaan ei päästetä yleisöä.
  • Kasvomaskia suositellaan käytettävän THL:n maskisuosituksen mukaisesti. Maskin käytössä tulee huomioida siihen liittyvät ohjeet
  • Toimintaan ei saa osallistua, jos on sairastumiseen viittaavia oireita.
  • Tapahtuma- ja toimipistekohtaisia enimmäishenkilömääriä on ehdottomasti noudatettava.
  • Puku- ja pesuhuonetilojen käyttöä suositellaan välttämään. Jos tämä ei ole mahdollista, ko. tiloissa suositellaan viettämään aikaa mahdollisimman vähän, turvavälit ja yleinen hygienia huomioiden.
  • Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen.
  • Tiloissa tulee huolehtia turvaväleistä.
Takaisin uutisiin

Hae sivustolta