Wiitaunionin terveyskeskuksesta saatavilla koronapassi – Itse lataaminen ensisijaista

Julkaistu 15.12.2021

Wiitaunionin terveyskeskuksesta saa jatkossa varsinaisen koronapassin. Edelleen on suositeltavaa ladata itse koronapassi älypuhelimeen tai tulostaa koronapassi itse Kanta-järjestelmästä.

QR-koodillisen koronapassin saa tulosteena Viitasaaren ja Pihtiputaan terveysasemilla vastaanottoavustajilta arkisin klo 8-15. Koronapassia tulostettaessa tarkistetaan henkilöllisyys, joten mukana on oltava kuvallinen henkilöllisyystodistus tai kelakortti.

Wiitaunionin terveyskeskuksesta koronapassin saa tiistaista 14.12. alkaen. Aiemmin terveyskeskuksesta annettiin koronarokotustodistuksia, koska koronapassia ei voitu tulostaa tietojärjestelmistä.

Koronapassia voidaan kysyä tietyissä tilanteissa, sillä Wiitaunionin alueella on käytössä Keski-Suomen sairaanhoitopiiriä koskevia rajoituksia esimerkiksi yleisötilaisuukissa ja anniskeluravintoloissa. Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan itse järjestämissä yleisötilaisuuksissa on käytössä koronapassi 5.1.2021 saakka. Muut alueen toimijat voivat päättää itse mahdollisesta koronapassin käytöstä aluehallintoviraston ja STM:n päätösten mukaisesti.

Koronapassin lataamiseen tai tulostamiseen itse saa apua tarvittaessa Viitasaaren ja Pihtiputaan kirjastoista.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta