Wiitaunionissa ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja – Suosituksia tarpeen noudattaa edelleen

Julkaistu 23.11.2020

Maanantaina 23.11.2020 kokoontunut Wiitaunionin johtoryhmä totesi, että kuntaparin alueella ei ole löydettu uusia koronavirustartuntoja Pihtiputaan Putaanvirran kouluun ja Viitasaaren lukioon liittyvien tartuntojen jälkeen. Putaanvirran viidesluokkalaiset palaavat suunnitellusti lähiopetukseen tiistaina 24.11. ja Viitasaaren lukio on etäopetuksessa viikon 48. Henkilökohtaisesti määrätyt karanteenit altistuneille ovat edelleen voimassa niiden päättymiseen saakka.

Eri suosituksia muun muassa maskeista, hygieniasta sekä turvaväleistä tulee noudattaa edelleen. Johtoryhmä muistuttaa, että viime viikolla tehtyjen toimenpiteiden vaikuttavuutta ei voi vielä arvioida kattavasti, sillä käyttöön otetuista ratkaisuista on vielä lyhyt aika verrattuna koronaviruksen pitkään itämisaikaan.

Harrastuksia ja muita vastaavia toimintoja voi Viitasaarella ja Pihtiputaalla jatkaa normaalisti, mutta osallistujien on oltava täysin terveitä.

Wiitaunionin terveyskeskuksessa korona-näytteitä otetaan arkisin pääsääntöisesti Pihtiputaan päivystyspoliklinikalla. Jos esiintyy koronaan sopivia lieviäkin oireita (yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi, ripuli), ota yhteys arkisin Pihtiputaan päivystyspoliklinikalle, p. 014 4596700 ja viikonloppuisin Viitasaaren päivystyspoliklinikalle, p. 014 4597223.

Johtoryhmä kokoontuu käsittelemään Wiitaunionin tilannetta koronaviruksen suhteen tarpeen mukaan.

Lisätiedot
Janne Kinnunen, Viitasaaren kaupunginjohtaja, 044 459 7300, janne.kinnunen@viitasaari.fi
Ari Kinnunen, Pihtiputaan kunnanjohtaja, 044 459 6806, ari.kinnunen@pihtipudas.fi

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta