Wiitaunionissa käyttöön KSSHP:n suositukset – Yli 20 henkilön yksityistilaisuuksien järjestämistä ei suositella

Julkaistu 01.12.2020

Viitasaarella ja Pihtiputaalla on päätetty ottaa käyttöön KSSHP:n alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän 30.11.2020 suositukset, kun Wiitaunionin johtoryhmä kokoontui tiistaina 1.12.2020.

Johtoryhmä muistuttaa, että koronatilanteessa ennakoivia toimia on tehtävä ajoissa tapausmäärien nousun estämiseksi ennen juhlakautta. Kiihtymisvaiheen suositusten mukaisesti Wiitaunionin johtoryhmä suosittelee, että alueella ei kahden seuraavan viikon aikana (16.12. saakka) järjestetä yli 20 henkilön yksityistilaisuuksia. Yksityistilaisuuksia ovat esimerkiksi syntymäpäiväjuhlat, ylioppilasjuhlat sekä yksityiset illanvietot ja muut yksityisesti järjestetyt vastaavat tilaisuudet.

Johtoryhmä muistuttaa käsihygienian, maskien käytön ja turvavälien merkityksestä.

Wiitaunionin johtoryhmä totesi, että lukioilla järjestettävät ylioppilasjuhlat 4. joulukuuta voidaan järjestää suunnitellusti tarpeen vaatimien varotoimenpiteiden mukaisesti, kun huomioidaan sairaanhoitopiirin ohjeistukset ja tilaisuuksien osallistujamäärä.

Johtoryhmä seuraa tilannetta ja kokoontuu tarvittaessa huomioiden myös valtakunnalliset ja alueelliset linjaukset.

Wiitaunionin liikuntatilojen käyttö koronatilanteessa

Linjauksista ja ohjeistuksista vastaa Wiitaunionin johtoryhmä vallitsevan epidemiatilanteen mukaan. Linjaukset noudattavat OKM:n ja THL:n suosituksia sekä Aluehallintoviraston päätöksiä. OKM ja THL ovat antaneet suositukset sisällä tapahtuviin kulttuuri- ja liikuntatoimintoihin epidemian eri vaiheisiin.

Ohjeistukset Wiitaunionin liikuntatilojen käyttöön

  • Harjoituksissa ovat mukana vain urheilijat, valmentajat ja tarvittavat toimihenkilöt. Sisätiloissa tapahtuvaan harjoitustoimintaan ei päästetä yleisöä.
  • Kasvomaskia suositellaan käytettävän THL:n maskisuosituksen mukaisesti. Maskin käytössä tulee huomioida siihen liittyvät ohjeet.
  • Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.
  • Tapahtuma- ja toimipistekohtaisia enimmäishenkilömääriä on ehdottomasti noudatettava.
  • Puku- ja pesuhuonetilojen käyttöä suositellaan välttämään. Jos tämä ei ole mahdollista, ko. tiloissa suositellaan viettämään aikaa mahdollisimman vähän, turvavälit ja yleinen hygienia huomioiden.
  • Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen.
  • Tiloissa tulee huolehtia turvaväleistä
Takaisin uutisiin

Hae sivustolta