Wiitaunionissa otetaan käyttöön Keski-Suomen sote-matkojen keskitetty välitys- ja kuljetuspalvelu – Uudet puhelinnumerot käyttöön 1.6.2021

Julkaistu 21.05.2021

Wiitaunioni, eli Viitasaari ja Pihtipudas, ottaa käyttöön sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöliikenteen keskitetyn välitys- ja kuljetuspalvelun kesäkuusta 2021 alkaen. Palvelu otetaan maakunnallisena käyttöön myös useilla muilla alueilla. Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden keskitetty matkojen välitys- ja kuljetuspalvelu koskee kuntien viranhaltijapäätöksillä myöntämiä vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisia henkilöliikennekuljetuksia. Hankintaan sisältyy optiona myös muita kuljetustyyppejä, kuten esimerkiksi erityishuollon, lastensuojelun, ikääntyneiden ja kehitysvammaisten päivätoimintojen kuljetuksia.

Asiakkaille muutos näkyy kuljetusten tilausnumeron muutoksena. Tilausnumero toimitetaan suoraan niille henkilöille, joita kuljetukset koskevat. Kuntien kuljetuspalveluasiakkaille on lähetetty uudet asiakasohjeet lähiviikkojen aikana. Lisäksi kuntien kuljetuspalveluiden asiakasohjeet on yhtenäistetty koko Keski-Suomen maakunnan yhteisiksi ohjeiksi. Kuljetuksia hoitavat kuntien alueilla liikennöivät taksit, jotka ovat osallistuneet kuntien järjestämään hankintamenettelyyn

Välityspalvelun tuottaa 1.6.2021 alkaen Keski-Suomen Matkojenyhdistelykeskus Oy, joka on Jyväskylän aluetaksi Oy:n tytäryhtiö. Kyseinen välityskeskus on tuottanut vastaavaa kuljetusten välityspalvelua muun muassa Jyväskylän kaupungille vuodesta 2015 lähtien. Yhteinen K-S Sote-matkojen välitys- ja kuljetuspalvelu yhdenmukaistaa palvelua ja toimintatapaa koko maakunnan alueella. Yhteinen palvelu luo koko maakuntaan hankintalain mukaisesti järjestetyn toimintatavan kuljetusten välitykseen ja kuljetuksiin.

Palvelu tulee käyttöön 1.6.2021 alkaen Hankasalmen, Jämsä-Kuhmoisen, Kinnulan, Laukaan, Muuramen, Saarikan (Saarijärvi, Karstula, Kannonkoski, Kyyjärvi, Kivijärvi), Toivakan, Wiitaunionin (Viitasaari ja Pihtipudas) ja Äänekosken alueilla. Keuruu liittyy mukaan 1.8.2021. Jyväskylän kaupungin on tarkoitus liittyä palveluun nykyisen voimassa olevan sopimuskauden päättyessä 15.1.2022 alkaen, huomioiden kuitenkin Jyväskylän kaupungin välityspalvelun hankintaan kohdistunut markkinaoikeusvalitus.

Lisätiedot
Vpl-kuljetukset
Viitasaari Tuulevi Kääriäinen 044 4597419
Pihtipudas Päivi Pihlajamäki 040 8600187

Shl-kuljetukset
Viitasaari ja Pihtipudas Anni Sagulin-Raatikainen 040 860 0786

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta