Wiitaunionissa rauhallinen koronatilanne – Rokotuksissa siirrytty hoivayksiköihin

Julkaistu 01.02.2021

Viitasaarella ja Pihtiputaalla on tammi-helmikuun 2021 vaihteessa rauhallinen koronatilanne, todettiin Wiitaunionin johtoryhmän kokouksessa maanantaina 1. helmikuuta. Koronarokotuksissa on siirrytty hoivayksiköihin. Wiitaunionissa valmistaudutaan väestön laajaan rokotukseen, joka voidaan toteuttaa, kun rokotteita on riittävästi. Rokotteita saadaan viikottain osuus Keski-Suomen sairaanhoitopiirille tulevasta rokote-erästä.

Länsi-ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätös yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisesta enintään 10 henkilöön on voimassa 1.3.2021 saakka (rajoituksen kestoa jatkettu 5.2.2021). Koska Wiitaunionin alueella koronatilanne on rauhallinen, johtoryhmä katsoi nykyisten paikallisten suosituksien ja ohjeiden olevan riittäviä. Esimerkiksi Viitasaaren ja Pihtiputaan lukiossa wanhojen tanssit ja penkkarit toteutetaan ilman yleisöä ja varotoimenpitein aiemman suunnitelman mukaisesti.

Johtoryhmä seuraa tiiviisti niin Keski-Suomen kuin valtakunnallisia suosituksia ja määräyksiä sekä paikallista epidemiatilannetta, minkä perusteella tehdään päätöksiä mahdollisista uusista toimenpiteistä Viitasaarella ja Pihtiputaalla.

Johtoryhmä muistuttaa kuntalaisia hygienian, turvavälien ja maskien tärkeydestä edelleen. Johtoryhmä esittää kiitokset kaikille työntekijöille, kuntalaisille ja yrityksille sekä muille toimijoille ohjeiden ja suositusten noudattamisesta, jonka ansiosta Wiitaunionin alueella koronatilanne on pysynyt rauhallisena ja tartuntoja on todettu Viitasaarella ja Pihtiputaalla suhteellisen vähän koko pandemia-aikana. Tämän vuoksi esimerkiksi vapaa-ajanpalveluita on pystytty pitämään auki pääasiassa normaalisti.

Wiitaunionin johtoryhmä yhtyy kuitenkin Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkin suositukseen, jonka mukaan esimerkiksi erilaiset joukkueet välttäisivät kuntien ja sairaanhoitopiirien välistä liikkumista pelien ja kisamatkojen vuoksi ainakin seuraavien kahden viikon aikana. Valtakunnallinen SM- ja 1-divisioonan kilpailutoiminta harjoitteluineen voi jatkua käytössä olevin varotoimenpitein, kuten myös kansainväliselle huipulle tähtäävä toiminta. Toiminnassa on huomioitava viranomaisten päätösten lisäksi lajiliittojen linjaukset.

Testiin hakeutuminen matalalla kynnyksellä on edelleen tarpeen. Wiitaunionissa on käytössä koronavirustaudin sähköinen oirearvio Omaolo.fi-palvelussa sekä Koronavilkku-sovelluksessa. Arvion voi lähettää terveydenhuoltoon, josta ammattilainen ottaa tarvittaessa yhteyttä viestillä tai puhelimitse. Kiireellisissä tilanteissa palvelu ohjeistaa ottamaan suoraan yhteyttä päivystykseen.

Koronapuhelin 014 459 7200 palvelee Viitasaarella ja Pihtiputaalla kaikissa koronaan liittyvissä asioissa, myös ajanvarauksissa. Koronapuhelin on avoinna arkisin klo 8-16 ja viikonloppuisin klo 9-15. Jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta