Wiitaunionissa suositellaan etäisyyksien pitämistä edelleen – Johtoryhmä kiittää kuntalaisia ja muita tahoja vastuullisesta toiminnasta

Julkaistu 21.12.2020

Maanantaina kokoontunut Wiitaunionin johtoryhmä totesi koronavirukseen liittyen alueella olevan vakaa tilanne. Johtoryhmä kiittää kaikkia kuntalaisia, yrittäjiä ja muita Wiitaunionin alueen toimijoita vastuullisesta toiminnasta poikkeuksellisen vuoden 2020 aikana.

Wiitaunionissa käynnistyy tiistaina 22.12. koronapuhelimen 014 459 7200 toiminta, joka palvelee kuntalaisia kaikkia koronaan liittyvissä asioissa, myös ajanvarauksissa, arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15.

Tilanteen pitäminen vakaana vaatii edelleen rajoituksia sekä fyysisen etäisyyden pitämistä muihin ihmisiin. Johtoryhmä suosittelee, että jouluna ei kokoonnuttaisi laajoilla joukoilla samoihin paikkoihin ja yhteyttä pidettäisiin esimerkiksi puhelimitse ja digitaalisilla yhteyksillä. Viitasaarta ja Pihtipudasta koskee aluehallintoviraston asettama 10 henkilön rajoitus yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa. Lisäksi Wiitaunionissa on suositus yksityistilaisuuksien rajaamisesta enintään 10 henkilöön.

Wiitaunionissa on voimassa myös laaja maskisuositus kaikissa tilanteissa, joissa kohdataan muita ihmisiä, esimerkiksi kaupoissa.

Wiitaunionin omat sisäliikuntatilat on suljettu 6.1. saakka. Viitasaarella kaupungintalo on suljettu 23.12.-1.1., Pihtiputaan kunnantalo suljettiin jo aiemmin vuoden loppuun saakka. Viitasaarella vähävaraisten maskinjako siirretään Viitasaaren terveysaseman Terveystuvalle kaupungintalon ollessa suljettuna. Terveystupaan on kulku vastaanoton odotusaulasta. Pihtiputaalla vastaava maskinjako on siirretty kirjastoon. Lisäksi Pihtiputaalla toimitetaan vähävaraisille maskeja Muurasjärvelle Meijän kaupalle, sillä kyläkunnalta ei ole välttämätöntä käydä kunnan keskustassa päivittäistavara-asioilla.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta