Wiitaunionissa rauhallinen tilanne – Muista ohjeet vappua viettäessäsi

Julkaistu 30.04.2020

Wiitaunionin perusturvan toimialajohtaja Marja Laurila on tyytyväinen siihen, miten Viitasaaren ja Pihtiputaan alueella on toimittu kansainvälisessä koronavirustilanteessa.

“Tilanne on Wiitaunionissa rauhallinen eikä korona ole päässyt leviämään alueelle epidemiaksi. Erilaisia suosituksia ja ohjeita esimerkiksi fyysisen etäisyyden pitämisestä on noudatettu hyvin. Kiitos siitä kuuluu kuntalaisille ja kaikille alueen toimijoille”, Laurila toteaa.

Wiitaunionissa on tehty erilaisia järjestelyitä viruksen leviämisen ehkäisemiseksi ja epidemian leviämisen varalta. Hengitystieinfektioihin keskittyvä päivystys sekä sairaalaosasto on Pihtiputaan terveysasemalla, jossa myös Wiitaunionin koronatestit tehdään arkisin. Testattavien on syytä muistaa, että tulosten valmistumiseen saakka heidän on oltava karanteenin kaltaisissa olosuhteissa eli eristyksissä muista ihmisistä. Wiitaunionissa varmistetuista koronatartunnoista tiedottaa THL, jonka koronakartassa näkyy Suomen kunnissa varmistettujen tartuntojen määrä, kun niitä o vähintään viisi.

Vappunakin ohje lähikontaktien välttämisestä kodin ulkopuolella ja kokoontumisrajoitukset on syytä muistaa.

“Vaikka kartalla ei Viitasaarta ja Pihtipudasta vielä näy, suosituksia on edelleen noudatettava. Fyysinen etäisyys muihin on edelleen säilytettävä, mutta puhelimella ja videopuheluilla kannattaa pitää yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin”, Laurila kannustaa.

Viitasaaren terveysaseman päivystys palvelee muita asiakkaita. Suuri osa kiirettömän terveydenhuollon vastaanottokäynneistä on peruttu tai siirretty ja osa terveydenhuollon käynneistä toteutetaan puhelimitse. Järjestelyillä on pyritty estämään koronaviruksen leviäminen sekä varmistamaan henkilökunnan riittävyys myös siinä tapauksessa, jos jossain yksikössä joudutaan asettamaan karanteeniin merkittävä määrä henkilökuntaa. Niin Viitasaarella ja Pihtiputaalla kuin Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on myös käynnistetty rekrytointikampanjat, jolla haetaan lisähenkilökuntaa sosiaali- ja terveydenhuollon tehtäviin.

“Niiden alan ammattilaisten, kenen on mahdollista tulla töihin, kannattaa ilmoittautua Wiitaunionissa vs. henkilöstösihteeri Ari-Jukka Käsmälle. Esimerkiksi lomautettujen tilanne ja normaaliin työhön paluu voidaan huomioida tapauskohtaisesti.”

Suojaintilanne Wiitaunionissa on tällä hetkellä kohtuullisen hyvä varastoihin saatujen täydennysten myötä.

“Normaalin terveydenhuollon suojavarusteiden käytön lisäksi suojaimia käytetään 70-vuotiaiden ja muiden riskiryhmien asiakkaiden kanssa lähietäisyydellä toimittaessa. Tämä koskee kaikkia Wiitaunionin perusturvan yksiköitä ja toimintaa”, Marja Laurila kertoo.

Wiitaunioni toimii alueen yksityisten palveluntarjoajien kanssa yhteistyössä ja on osaltaan varmistanut sen, että suojaimia on käytettävissä myös näissä yksiköissä. Tarvikkeita Wiitaunioniin hankitaan sairaanhoitopiirin kautta.

Wiitaunionissa noudatetaan valtioneuvoston linjausta vierailukiellosta vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä sekä muissa terveydenhuollon yksiköissä. Vierailukiellosta voidaan poiketa tapauskohtaisesti arvioiden lasten, kriittisesti sairaiden sekä saattohoidossa olevien läheisten kohdalla.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta