Witas neuvoo yrittäjiä koronatilanteessa

Julkaistu 31.03.2020

Kehittämisyhtiö Witaksen neuvontapalvelut ovat alueemme yrittäjien käytettävissä ja vallitsevissa olosuhteissa Witas toivoo, että yhteydenotot tehdään puhelimitse tai sähköpostilla. Witas seuraa tilannetta sekä terveydenhuollon että valtiolta ja muilta rahoitusalan toimijoilta yrittäjille tulevan tukipaketin näkökulmasta. Jo nyt haettavissa on liiketoiminnan kehitysrahoitusta Business Finlandilta ja tänään 31.3 avautuu haettavaksi kehittämisavustukset ELY-keskuksista. Myöhemmin yksinyrittäjien avustukset haetaan kunnilta.

Pankit ovat omalta osaltaan reagoineet tilanteeseen, ajantasaisin tieto löytyy aina ottamalla suoraan yhteys omaan pankkiin. Verohallinnon toimenpiteet löytyvät osoitteesta www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/korona. Suomen Yrittäjät keräävät kootusti yhteen kaiken sen tiedon, mitä juuri yrittäjän tulee tietää koronasta, suosittelemme tutustumaan sivustoon osoitteessa www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle.

Mitä nopeammin maksuvalmiushaasteisiin haetaan ratkaisuja, sitä nopeammin yrittäjä pystyy vaikuttamaan yrityksen taloudelliseen tilanteeseen. Witas julkaisi 16.3.2020 toimenpiteiden muistilistan yrittäjälle:

  • Hae muutoksia lainojen ja rahoituserien lyhennyksiin (pankit, rahoitusyhtiöt, Finnvera)
  • Harkitse lomautuksia riittävän ajoissa
  • Hyödynnä myyntilaskujen osalta laskurahoituspalvelut (rahoitusyhtiöt)
  • Hae muutoksia ennakkoveroihin tai maksujärjestelyä verojen maksuun (OmaVero)
  • Neuvottele maksujärjestelyistä sidosryhmien kanssa (tavarantoimittajat, alihankkijat, eläkevakuutusyhtiöt)
  • Tarpeen mukaan neuvottele käyttöpääomalainasta (Finnvera, pankit)
  • Pyri sopeuttamaan yrityksen toiminta kassan riittävyyteen, toimiala huomioiden

Ole yhteydessä Witaksen yrityskehitystiimiin. Witas tiedottaa ajankohtaisista asioista sähköisissä kanavissa, pääasiallisesti kotisivuillamme osoitteessa www.witas.fi. Toiveena on myös, että kukin Witas-alueen asukas suosii erityisesti nyt paikallisia yrityksiä ostoissaan. Näin voimme paikallisesti yhteisvoimin auttaa alueemme yrittäjiä koronan aiheuttaman kuopan yli.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta