Yksinyrittäjien tuet maksetaan mahdollisimman nopeasti – Yritykset voivat hakea alennusta vuokriin

Julkaistu 22.04.2020

Viitasaaren kaupunki maksaa yksinyrittäjien kuntakohtaiset koronatuet mahdollisimman nopeasti. Työ- ja elinkeinoministeriö on 21.4.2020 myöntänyt Viitasaaren kaupungille enintään 314 000 euroa käytettäväksi yksinyrittäjien tilapäisesti heikentyneen taloudellisen tilanteen vakauttamiseen. Kaupungin viranhaltija tekee päätökset hakemuksiin, jotka Kehittämisyhtiö Witas Oy:n yrityskehittäjät ovat valmistelleet.

Viitasaaren kaupungin ja Wiitaseudun Yrityspalvelun omistamissa toimitiloissa vuokralla olevat yritykset voivat hakea vuokriinsa alennuksia koronaviruksesta aiheutuneesta tilanteesta johtuen. Hetkelliset vuokramuutokset harkitaan yrityksen tekemän hakemusten perusteella.

Vuokranalennuksista päätti kaupunginhallitus 20. huhtikuuta. Kokouksessa tehdyn päätöksen mukaan yritykselle voidaan myöntää alennus vuokraan enintään kahden kuukauden ajalle. Mikäli yritystoiminta on kokonaan keskeytynyt, koko vuokra voidaan jättää perimättä. Jos yritystoiminta jatkuu ja liikevaihto on laskenut alle puoleen koronavirustilannetta edeltävästä ajasta, vuokra voidaan puolittaa.

Vuokranalennukset ja kokonaan perimättä jättäminen edellyttävät aina vuokralaisen kirjallista hakemusta perusteluineen. Hakemukset tulee toimittaa 29.5.2020 mennessä Viitasaaren kaupungin toimitilojen osalta talousjohtaja Ari-Jukka Käsmälle ja Wiitaseudun Yrityspalvelun tilojen osalta toimitusjohtaja Jukka Tuohimaalle.

Kaupunki ja kaupungin kokonaan omistama Wiitaseudun Yrityspalvelu kuulevat yrityksiä ja hakevat parhaita ratkaisuja yritysten selviämiseksi koronatilanteesta. Vuokranalennuksien lisäksi vuokranmaksun aikatauluista voidaan sopia joustavasti. Kaupunki osaltaan nopeuttaa yritysten laskujen kierrätysprosessia ja aikaistaa hankintoja. Yritysten tilanteesta, ajankohtaisista asioista ja toimintaedellytysten turvaamisesta käydään viikottaista vuoropuhelua yrittäjäyhteisöjen, kehittämisyhtiön ja kaupungin välillä.

Tukimahdollisuudet

Suomen Yrittäjien valtakunnalliset ohjeet tukien hakemiseen

Yhteystiedot
Viitasaaren kaupungin vuokra-asiat
Ari-Jukka Käsmä
044 459 6820
ari-jukka.kasma@pihtipudas.fi

Wiitaseudun yrityspalvelun vuokra-asiat
Jukka Tuohimaa
044 459 7379
jukka.tuohimaa@viitasaari.fi

Kehittämisyhtiö Witas Oy:n yrityskehitystiimin yhteystiedot omalla sivullaan

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta