Pänniikö sinua jokin Viitasaarella? Ottaako sinua päähän kenties jokin sosiaali- tai terveyspalveluihin liittyvä juttu? Tule kertomaan Keski-Suomen hyvinvointialueen edustajille Viitasaaren kuulumisista. Hyvinvointialueen mukaan ei ole väliä, ärsyttääkö sinua pieni tai suuri asia, edustajat kuuntelevat ja vievät huolesi eteenpäin.
Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma järjestää Mikä pännii? -tilaisuuden Viitasaarella Kuntoutumiskeskus Miekussa (Haapaniementie 27, Google Maps) maanantaina 29.5. klo 15.00–16.30. Tilaisuutta edeltää avoin kahvitarjoilu, joka alkaa klo 14.30. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tapahtuma on suunnattu erityisesti Viitasaaren asukkaille.
”Toivomme, että mahdollisimman moni viitasaarelainen tulee kertomaan asuinalueensa, sosiaali- ja terveyspalveluiden tai alueen muiden palveluiden ongelmista”, kehottaa projektipäällikkö Päivi Paavilainen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta.
Tilaisuuden avaa Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuutettu Maria Kaisa Aula. Muuten tilaisuudessa ei ole erityistä ohjelmaa. Ongelmista voi kertoa joko puhumalla tai anonyymisti kirjoittamalla. Tilaisuudessa ei anneta valmiita ratkaisuja asukkaiden ongelmiin ja ärsytyksen aiheisiin, vaan ne kerätään talteen ja toimitetaan asiaankuuluville ammattilaisille. Asukkaat voivat jättää kuulumisiaan myös verkkolomakkeen kautta, mikäli he eivät pääse osallistumaan tilaisuuteen.
Tilaisuuden taustalla halu oppia asukkailta
Tilaisuus on osa sosiaalihuollon kehittämisohjelman Mikä pännii? -tilaisuuksien sarjaa, joka on kiertänyt aiemmin Jyväskylässä, Äänekoskella, Hankasalmella ja Jämsässä. Tilaisuuksien taustalla on ammattilaisten aito kiinnostus kuulla asukkaiden kuulumisia. Tarkoituksena on kokeilla uudenlaista tapaa oppia asukkailta ja kuulla asuinalueisiin liittyvistä ilmiöistä sekä sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvistä ongelmista.
Sosiaalihuollon kehittämisen tavoitteena ovat saavutettavat ja saman sisältöiset palvelut Keski-Suomen hyvinvointialueen asukkaille heidän tarpeidensa mukaan. Ohjelma edistää rakenteellista sosiaalityötä, joka tarkoittaa ilmiöiden havainnointia, keskustelua ja vaikuttamista toimintatapojen muutokseksi. Lisäksi se on asukkaan osallisuuden vahvistamista: asukkaalta saatuja kokemuksia välitetään hyvinvointialueelle osaksi päätöksentekoa. Tilaisuudet tarjoavat matalan kynnyksen kohtaamispaikan asukkaille ja ammattilaisille antaa ja saada tietoa.
Lisätietoja hyvinvointialueen verkkosivuilla.