Päivystys

Hyvinvointialue vastuussa 1.1.2023 alkaen

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Viitasaaren kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Viitasaaren kaupungin ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Viitasaaren toimipisteet, puhelinnumerot ja verkkoasiointikanavat kootusti hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Päivystysajat ja yhteystiedot

Lääkäripäivystys Viitasaaren terveysasemalla

• ennen päivystykseen hakeutumista yhteyttä tulee ottaa puhelimitse
• ma, ke ja pe klo 8-18
• viikonloppuisin ja arkipyhinä 10-16 (puhelinneuvonta klo 9 alkaen)
puh. 014 459 7223

Sairaalantie 4
44500 Viitasaari

Lääkäripäivystys on Pihtiputaan terveysasemalla

• ennen päivystykseen hakeutumista yhteyttä tulee ottaa puhelimitse
• ti ja to klo 8-18, rinnakkaispäivystys ma klo 9-15
puh. 014 459 6700

Asematie 12
44800 Pihtipudas

YÖPÄIVYSTYS

• ennen päivystykseen hakeutumista yhteyttä tulee ottaa puhelimitse
• Keski-Suomen keskussairaalassa arkisin klo 18-8 ja viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 16-9, p. 116 117 (valtakunnallinen päivystysapunumero)

Yleinen hätänumero 112

Päivystyksessä hoidetaan kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita. Päivystyksellisen hoidon tarpeen arvioinnin suorittaa aina terveydenhuollon ammattilainen ja potilaat hoidetaan  kiireellisyyden mukaisessa järjestyksessä. Lääkärin lisäksi potilaan tutkimiseen ja hoitoon osallistuvat  sairaanhoitajat ja fysioterapeutit. Hätätilanteessa pitää aina ottaa yhteyttä hätäkeskukseen.

Ilta- ja yöaikainen päivystys sijaitsee Keski-Suomen keskussairaalan yhteispäivystyksessä. Yhteispäivystykseen voi hakeutua Wiitaunionin terveyskeskuspäivystyksen päätyttyä, kun tilan arviointi ja hoito edellyttävät välitöntä hoitoa tai hoitoa ei voi siirtää seuraavaan päivään. Yhteispäivystyksessä ensimmäinen hoidon tarpeen arviointi tehdään puhelimitse eli sinne kannattaa soittaa ennen hoitoon hakeutumista, ellei kyseessä ole hätätilanne.

Työterveyshuollon sairaanhoitosopimusasiakkaat hoidetaan pääsääntöisesti työterveyshuollossa.

Hae sivustolta