Kasvomaskeja vähävaraisille asukkaille – jako alkaa huomenna 20.8. kaupungintalon neuvonnasta

Julkaistu 19.08.2020

Koronatartuntojen määrän kasvaessa, Suomen hallitus ja THL antoivat 13.8.2020, suosituksen kasvomaskien käyttämisestä muun muassa joukkoliikenteessä, koronatesteissä käytäessä ja muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Maskeja suositellaan käyttöön yli 15-vuotiaille.

Wiitaunioni varautuu tukemaan vähävaraisia asukkaita ja perheitä kasvomaskien hankkimisessa ja jakaa kertakäyttöisiä kasvomaskeja vähävaraisille asukkailleen. Muutoin asukkaat kustantavat ja hankkivat maskit itse.

Kasvomaskeja annetaan huomisesta 20.8.2020 lähtien kaupungintalon neuvontapisteestä niille asukkaille, jotka niitä tarvitsevat ja kysyvät, ja jotka kokevat, etteivät voi maskeja itse hankkia taloudellisen tilanteensa vuoksi. Maskien tarpeen määrä arvioidaan yhdessä asukkaan kanssa Maskien noutajan tulee olla terveenä. Maskien mukana jaetaan käyttöohje. Kaupungintalon aulassa on nähtävillä maskin käyttöön ohjaava video.

Kasvomaskin asettaminen ja poistaminen vaatii huolellisuutta, jottei viruksella mahdollisesti tahraantunut maski aiheuta tartuntariskiä. Maskia on aina käsiteltävä puhtailla käsillä. Muista maskia käyttäessäsi, että ensisijaiset torjuntatoimet ovat hyvä käsi- ja yskimishygienia, kasvojen, nenän ja suun koskettelun välttäminen sekä riittävän turvaetäisyyden pito muihin henkilöihin julkisilla paikoilla liikkuessa.

 

Viitasaaren kaupungin koronasivut

THL:n maskisuositus

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta