Kokoontumiset rajoitetaan 10 henkilöön ajalla 22.12.-17.1. – Aluehallintovirasto suosittelee jättämään pois lähikontaktit, jotka eivät ole välttämättömiä

Julkaistu 17.12.2020

Viitasaaren kaupungissa ja Pihtiputaan kunnassa rajoitetaan yleisötilaisuuksien ja yleisten kokouksien osallistujamäärä enintään kymmeneen henkilöön ajalla 22.12.2020-17.1.2021. Rajoitus koskee koko Koko Keski-Suomen sairaanhoitopiiriä ja päätöksen on tehnyt Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto torstaina 17.12.

Wiitaunionin johtoryhmä on suositellut jo aiemmin, että yleisötilaisuuksien lisäksi myös yksityistilaisuuksissa noudatettaisiin 10 henkilön osallistujarajaa 6.1. saakka. Myös aluehallintovirasto toteaa, että kaikki lähikontaktit toisiin ihmisiin, jotka eivät ole välttämättömiä, on syytä jättää pois, myös joulun vietossa.

Enintään 10 hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöinkin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

Aluehallintoviraston verkkosivuilla tiedotteen yhteydessä on myös varsinainen päätös.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta