Kokoontumisrajoitukset lievenevät lauantaina 5.2. – Wiitaunionin alueella voi järjestää tapahtumia ulkona ja rajoitetusti sisätiloissa

Julkaistu 04.02.2022

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on antanut uuden kokoontumisrajoituksen Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueelle. Viitasaarta ja Pihtipudasta koskeva kokoontumisrajoitus on voimassa lauantaista 5.2. alkaen 18.2. saakka. Päätöksen mukaan ulkona järjestettävissä yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa ei ole osallistujamäärärajoitusta. Sisätilojen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on edelleen lähtökohtaisesti kielletty, mutta tapahtumia voi järjestää tietyillä ehdoilla. Sisällä järjestettävissä yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on oltava osoitetut istumapaikat kaikille osallistujille ja käytössä saa olla enintään 75 prosenttia käytettävissä olevien istumapaikkojen määrästä. Aluehallintoviraston päätös kumoaa aiemman kokoontumisrajoituksen, joka oli annettu ajalle 5.2.-20.2.2022.

Aiemman aluehallintoviraston päätöksen mukainen sisätilojen käyttöä koskeva rajoite on voimassa 20.2. saakka. Kaikissa yli 10 henkilön sisätiloissa toiminta on järjestettävä niin, että lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä ehkäistään. Tartunnan ehkäisemisestä täytyy olla kirjallinen suunnitelma, joka on tiloissa esillä.

Wiitaunionin johtoryhmä päätti kokouksessaan perjantaina 4.2., että Wiitaunionin omiin tiloihin aiemmin tehtyjä suunnitelmia käytetään rajoituksen päättymiseen saakka. Lähes kaikki tilat ovat käytettävissä normaalisti ja niissä on vahva suositus maskinkäyttöön, huomioitava yskimis- ja käsihygienia sekä noudatettava tilakohtaisia ohjeita. Viitasaaren kaupungintalolla ja Pihtiputaan kunnantalolla asiointi on sovittava ennakkoon sähköpostilla tai puhelimitse 20.2. saakka. Rajoituksen päättymiseen saakka suljettuna tiloista on Viitasaaren perhekeskus.

Johtoryhmä päätti, että kunnallisten toimielinten kokouksia voidaan tarvittaessa järjestää lähikokouksina.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta