Koronarokotteen tehosteannosten antaminen käynnistyy marraskuussa Viitasaarella ja Pihtiputaalla

Julkaistu 09.09.2022

Viitasaarella ja Pihtiputaalla THL:n suosittelemia tehosterokotteita koronaa vastaan aloitetaan antamaan influenssarokotteiden yhteydessä marraskuussa. Rokotusten ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin kuntien verkkosivuilla, sosiaalisen median kanavissa sekä paikallislehdissä.

Koronarokotteen tehosteannoksen antaminen pohjautuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) uuteen suositukseen. Tehosterokotteen voi tuolloin ottaa, jos edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Uutta tehosterokotusta suositellaan kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tehosteannoksiin voidaan käyttää alkuperäisiä rokotteita tai varianttiräätälöityjä rokotteita sitten, kun niitä on saatavilla.

Tällä hetkellä rokotuksia annetaan THL:n aiempien suositusten mukaisesti:
• kolmatta rokoteannosta suositellaan kaikille 18 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville 12 vuotta täyttäneille kansalaisille.
• neljänsiä rokoteannoksia suositellaan kaikille 60 vuotta täyttäneille sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 18–59-vuotiaille henkilöille.
• lisäksi viidettä rokotetta suositellaan otettavaksi voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Viitasaaren ja Pihtiputaan koronarokotuksista tiedot on koottu sivulle www.viitasaari.fi/koronarokotukset. Sivulla on ohjeet eri ryhmien rokotuksista ja aikojen varaamisesta.

THL:n mukaan tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion perusteella esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta