Koronarokotukset

Erilliset koronapuhelupalvelut päättyvät Viitasaarella ja Pihtiputaalla 8.5.2022 – Maanantaista 9.5. alkaen korona-asiat terveyskeskuksen puhelinten kautta
 
Viitasaarella ja Pihtiputaalla lopetetaan erillisten koronapuhelinpalveluiden käyttö sunnuntaina 8.5.2022. Käytössä on ollut yleinen koronapuhelin, jossa on palveltu myös näytteenotoissa, sekä koronarokotuksen ajanvarauspuhelin. Jatkossa, maanantaista 9.5. alkaen näissä asioissa voi soittaa Wiitaunionin terveyskeskuksen puhelimiin alla olevan jaon mukaan. Viitasaarelaisia pyydetään ottamaan lähtökohtaisesti yhteyttä Viitasaaren numeroihin ja pihtiputaalaisia Pihtiputaan numeroihin. Koronanäytteitä otetaan valtakunnallisen linjauksen mukaisesti vaikeaoireisilta potilailta tavanomaisin lääketieteellisin periaattein, korkean riskin ryhmiin kuuluvilta oireisilta henkilöiltä, raskaana olevilta ja sote-alan työntekijöiltä. 
 
Koronarokotukset, puhelinaika ma-to klo 9-15, pe 9-14
Viitasaari 014 459 7241 (vastaanoton puhelin)
Pihtipudas 014 459 6715 (vastaanoton puhelin)

 

Tälle sivulle kootaan tilastot Viitasaaren ja Pihtiputaan koronarokotuksista, rokotusryhmät ja niiden tilanne sekä ajankohtaiset rokotuskutsut. Wiitaunionin yleiset koronaepidemian tiedotussivut: viitasaari.fi/korona ja pihtipudas.fi/korona

POP UP -rokotuspäivät: Pihtiputaan terveysasemalla torstaina 9.6. klo 9-16

POP UP -rokotuksessa on tarjolla erityisesti neljännen annoksen koronarokotteita.
4. annos annetaan
• 80 vuotta täyttäneille
• kaikille yli 12-vuotiaille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt
• iäkkäiden hoivakodeissa asuville
• iäkkäille koti- tai omaishoidon piirissä oleville
• kaikille vähintään 70-vuotiaille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet, ja jotka eivät pärjää yksin kotona
• lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70–79-vuotiaille.

Tehosteannoksen saa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.
POP UP -rokotuksessa myös 1., 2. ja 3. annoksen rokotuksia vähintään 12-vuotiaille.

Toinen annos voidaan antaa, kun ensimmäisestä rokotuksesta on vähintään 6 viikkoa. Vähintään 60-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat voivat saada kolmannen koronarokotuksen 3-4 kuukautta edellisen jälkeen. Muille eli alle 60-vuotiaille riskiryhmiin kuulumattomille kolmatta annosta tarjotaan 4-6 kuukauden päästä toisesta rokotuksesta.

5-11-vuotiaiden rokotukset: Kouluterveydenhuolto järjestää koululaisten rokotukset, huoltajiin otetaan yhteyttä Wilman kautta. Yli 5-vuotiaiden, alle kouluikäisten lasten rokotukset terveysasemilla. Varaa aika Wiitaunionin koronarokotuksen ajanvarausnumerosta (sivun yläosassa, paikkakuntakohtainen). Myös koululaiset voivat osallistua terveysasemien rokotuksiin, jos Wilman kautta ilmoitettu rokotuspäivä ei käy tai jos koululla tapahtuva rokottaminen ei sovi muusta syystä.

Neljäs rokoteannos: 4. annos annetaan
• 80 vuotta täyttäneille
• kaikille yli 12-vuotiaille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt
• iäkkäiden hoivakodeissa asuville
• iäkkäille koti- tai omaishoidon piirissä oleville
• kaikille vähintään 70-vuotiaille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet, ja jotka eivät pärjää yksin kotona
• lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70–79-vuotiaille.

Tehosteannoksen saa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Kolmas rokoteannos: Varaa aika ajanvarausnumerosta (sivun yläosassa, paikkakuntakohtainen). Ajanvarausnumeroon soittamalla numero tallentuu järjestelmään ja soitamme takaisin rokotteiden saatavuuden mukaan. Kolmannen rokoteannoksen väliä edelliseen on lyhennetty THL:n suosituksen mukaisesti. Vähintään 60-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat voivat saada kolmannen koronarokotuksen 3-4 kuukautta edellisen jälkeen. Muille eli alle 60-vuotiaille riskiryhmiin kuulumattomille kolmatta annosta tarjotaan 4-6 kuukauden päästä toisesta rokotuksesta.

Kaikki vähintään 12-vuotiaat voivat varata ajan rokotukseen ajanvarausnumerosta (sivun yläosassa, paikkakuntakohtainen).

Toista annosta suositellaan 6-8 viikkoa ensimmäisen jälkeen. Wiitaunionissa toiseen rokotukseen annetaan aika ensimmäisen annoksen yhteydessä.

Rokotus illalla tai viikonloppuna: Koronarokotuksia voidaan arkena järjestettävien rokotusten lisäksi järjestää tarvittaessa poikkeusaikataululla, jos rokotukseen ei pääse normaaleina rokotusaikoina. Kaikkia niitä, jotka tarvitsevat rokotusajan joko viikonloppuna tai iltaisin, toivotaan ilmoittavan rokotustarpeestaan ajanvarausnumerosta (sivun yläosassa, paikkakuntakohtainen). Ilta- tai viikonloppurokotus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävästi. Tarkka ajankohta ilmoitetaan tarpeesta kertoneille myöhemmin.

 

Koronapuhelin palvelee viitasaarelaisia ja pihtiputaalaisia kaikissa koronaan liittyvissä asioissa (rokotusajanvaraukset kuitenkin omassa numerossaan).

Kkoronarokotustietoja voit seurata molempien rokotusannosten osalta THL:n verkkosivuilla. Tietojen siirtymisessä valtakunnalliseen järjestelmään on lyhyt viive, joten todelliset rokotusmäärät voivat olla hiukan suurempia. THL:n sivuilla Viitasaaren tilastot ja Pihtiputaan tilastot.

Yleistä rokotuksista

Jokainen saa koronarokotuksen ensisijaisesti omasta kotikunnastaan. Henkilöllä on oikeus saada koronarokotus myös sellaisessa kunnassa, jonka alueella hän oleskelee säännönmukaisesti tai pidempiaikaisesti, tai jonka terveyskeskuksen hän on valinnut hoitopaikakseen. THL:n valtakunnallinen linjaus on, että mökkiläisten tulee hankkia rokotteensa siitä kunnasta, jossa ovat kirjoilla. Mökkikunnassa rokotetta ei voida ulkopaikkakuntalaisille antaa. Viitasaari ja Pihtipudas kuuluvat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueeseen, jossa noudatetaan THL:n linjausta.

Toisen annoksen rokotukseen tulevien toivotaan noudattavan ensimmäisellä rokotuskerralla annettua aikaa, sillä annettujen aikojen muuttaminen aiheuttaa merkittävästi lisätyötä. Jos annettu rokotusaika toisen rokotteen osalta osuu kesälomamatkan ajalle, voi aiemmin annettua rokotusaikaa muuttaa sopivampaan ajankohtaan. Toinen rokotus voidaan siirtää myöhemmäksi, mutta sitä ei ole mahdollista aikaistaa.

Ajanvarausnumeroon soittamalla numero tallentuu järjestelmään ja soitamme sinulle takaisin.

Astra Zeneca -rokotteen käyttö

  • Astra Zenecan koronavirusrokotetta annetaan varovaisuusperiaatteen mukaisesti tällä hetkellä vain 65 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Kyseistä rokotetta ei myöskään anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyneen tai hepariinihoidon aiheuttaman trombosytopenian (HIT).
  • Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle

 

Hae sivustolta