Koronarokotukset

Erilliset koronapuhelupalvelut päättyvät Viitasaarella ja Pihtiputaalla 8.5.2022 – Maanantaista 9.5. alkaen korona-asiat terveyskeskuksen puhelinten kautta

Viitasaarella ja Pihtiputaalla lopetetaan erillisten koronapuhelinpalveluiden käyttö sunnuntaina 8.5.2022. Käytössä on ollut yleinen koronapuhelin, jossa on palveltu myös näytteenotoissa, sekä koronarokotuksen ajanvarauspuhelin. Jatkossa, maanantaista 9.5. alkaen näissä asioissa voi soittaa Wiitaunionin terveyskeskuksen puhelimiin alla olevan jaon mukaan. Viitasaarelaisia pyydetään ottamaan lähtökohtaisesti yhteyttä Viitasaaren numeroihin ja pihtiputaalaisia Pihtiputaan numeroihin. Koronanäytteitä otetaan valtakunnallisen linjauksen mukaisesti vaikeaoireisilta potilailta tavanomaisin lääketieteellisin periaattein, korkean riskin ryhmiin kuuluvilta oireisilta henkilöiltä, raskaana olevilta ja sote-alan työntekijöiltä.

Pop up -rokotuspäivien tiedot tällä sivulla alempana.
Koronarokotukset ajanvarauksella puhelinaika ma-to klo 9-15, pe 9-14
Viitasaari 014 459 7241 (vastaanoton puhelin)
Pihtipudas 014 459 6715 (vastaanoton puhelin)
Kaikki vähintään 12-vuotiaat voivat varata ajan rokotukseen ajanvarausnumerosta

Tälle sivulle kootaan tilastot Viitasaaren ja Pihtiputaan koronarokotuksista, rokotusryhmät ja niiden tilanne sekä ajankohtaiset rokotuskutsut. Wiitaunionin yleiset koronaepidemian tiedotussivut: viitasaari.fi/korona ja pihtipudas.fi/korona

POP UP -rokotuspäivät: Viitasaaren terveysasemalla perjantaina 26.8.2022 klo 15-19 ja sunnuntaina 28.8. klo 9-14.

POP UP -rokotuksessa on tarjolla erityisesti neljännen annoksen koronarokotteita.

Neljäs rokoteannos annetaan
• Kaikille 60 vuotta täyttäneille
• kaikille yli 12-vuotiaille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt
• lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville vähintään 18-vuotiaille.
Neljättä rokoteannosta ei anneta valtakunnallisen suosituksen mukaisesti niille, jotka ovat saaneet kolme annosta ja sairastaneet koronan.

POP UP -rokotuksessa myös 1., 2. ja 3. annoksen rokotuksia vähintään 12-vuotiaille.

Kolmas rokoteannos annetaan
• Kaikille 18 vuotta täyttäneille
• Vähintään 60-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat voivat saada kolmannen koronarokotuksen 3-4 kuukautta edellisen jälkeen.
• Alle 60-vuotiaille riskiryhmiin kuulumattomille kolmatta annosta tarjotaan 4-6 kuukauden päästä toisesta rokotuksesta.
Kolmatta okoteannosta ei anneta valtakunnallisen suosituksen mukaisesti niille, jotka ovat saaneet kaksi annosta ja sairastaneet koronan. Tämä koskee niitä 18-59-vuotiaita, jotka eivät kuulu riskiryhmään 1 tai 2.

Toinen annos voidaan antaa, kun ensimmäisestä rokotuksesta on vähintään 6 viikkoa.

5-11-vuotiaiden rokotukset: Kouluterveydenhuolto järjestää koululaisten rokotukset, huoltajiin otetaan yhteyttä Wilman kautta. Yli 5-vuotiaiden, alle kouluikäisten lasten rokotukset terveysasemilla. Varaa aika Wiitaunionin koronarokotuksen ajanvarausnumerosta (sivun yläosassa, paikkakuntakohtainen). Myös koululaiset voivat osallistua terveysasemien rokotuksiin, jos Wilman kautta ilmoitettu rokotuspäivä ei käy tai jos koululla tapahtuva rokottaminen ei sovi muusta syystä.

Tilastot
Koronarokotustilastoja voit seurata molempien rokotusannosten osalta THL:n verkkosivuilla. Tietojen siirtymisessä valtakunnalliseen järjestelmään on lyhyt viive, joten todelliset rokotusmäärät voivat olla hiukan suurempia. THL:n sivuilla Viitasaaren tilastot ja Pihtiputaan tilastot.

Hae sivustolta