Koronarokotukseen pääsyä ei voi nopeuttaa soittamalla terveyskeskukseen

Julkaistu 17.02.2021

Wiitaunionissa rokotukset tehdään THL:n ohjeiden mukaisessa järjestyksessä alkaen ikänsä puolesta riskiryhmiin kuuluvista henkilöistä. Saadut rokotemäärät ovat edelleen valitettavan pieniä ja rokotteen saaneiden tietoja voi seurata verkkosivuilta. Soittamalla terveyskeskukseen ei voi nopeuttaa pääsyä rokotukseen. Rokotusten osalta ihmisten toivotaan odottavan yhteydenottoa terveyskeskuksesta, sillä kuntalaisten soittamat rokotuskyselyt ruuhkauttavat puhelinpalvelun, mikä vaikuttaa myös muuhun asiointiin terveyskeskuksessa.

Rokotemäärät jakautuvat kuntiin asukasmäärien mukaan, joten ulkopaikkakuntalaisia ei voida valitettavasti rokottaa. Wiitaunionissa edetään rokotuksissa valtakunnallisen järjestyksen mukaisesti, nuorempien ikäluokkien ja sairauden perusteella riskiryhmiin kuuluvien rokotuksesta tiedotetaan myöhemmin lehdessä sekä internetissä, kun pääsemme kutsumaan seuraavia riskiryhmiin kuuluvia rokotuksiin.

Parhaillaan käynnissä ovat yli 80-vuotiaiden rokotukset. Rokoteaikaa tarjotaan yli 80-vuotiaille kuntalaisille henkilökohtaisesti soittamalla. Yli 80-vuotiasta läheistä kannattaa nyt ohjeistaa vastaamaan myös puheluun, joka tulee ennalta tuntemattomasta numerosta. Jokaiselle vähintään 80 vuoden ikäiselle soitetaan niin monta kertaa, että kuntalainen vastaa, jolloin annetaan rokotukselle aika. Mahdollinen koronarokotuksesta kieltäytyminen tulee kertoa terveydenhuollolle, joka kirjaa tiedon. Terveydenhuolto ottaa yhteyttä yli 80-vuotiaisiin sitä mukaa, kun rokotteita saadaan.

Valtakunnallinen rokotusjärjestys ja lisätiedot THL:n verkkosivuilla.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta