Savivuoren tuulimyllyn rakentaa paikallinen yrittäjä – Uuden rakennuksen sijainti ylempänä kuin aiemman palaneen myllyn

Julkaistu 27.09.2023

Savivuoren uuden tuulimyllyn jalkaosa on asennettu paikalleen. Palaneen myllyn tilalle uuden myllyn rakentaa paikallinen yrittäjä Tapio Vääräsmäki vanhan myllyn kaltaisena. Urakoitsijaa haettiin kesällä avoimella kilpailutuksella.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Tuulimylly rakennetaan aiempaa hieman ylemmäksi Savivuorelle. Vanhoista asiakirjoista on selvinnyt, että palaneen myllyn paikka huipulle vievän tien varrella oli tarkoitettu väliaikaiseksi. Nyt uusi paikka valittiin näyttävämmäksi ja on lähes huipulla. Rakennuksen paikan siirrosta on sovittu maa-alueen omistavan seurakunnan kanssa.

Uusi paikka on entisen tavoin lähellä nykyistä Schlangeninkatua ja edelleen osana metsätyömuseon aluetta. Jalkaosan viereen tehdään ura, jotta loput osat voidaan valmiina nostaa paikoilleen koneellisesti, seuraavat vaiheet muutamien viikkojen päästä. Varsinaista veistotyötä Savivuoren ulkoilualueella ei tehdä.

Kaupungilla oli vuonna 2021 palaneelle myllylle vakuutus, joka korvaa vain vanhan myllyn entisöinnistä tai uuden myllyn rakentamisesta aiheutuneita kuluja 100 000 euroon saakka, eikä korvausta olisi ollut mahdollista käyttää muihin tarkoituksiin. Koko myllyn rakentamisen urakkahinta on 134 000 euroa, josta kaupunki kattaa omasta budjetistaan vakuutuksen ylittävän osuuden.

Uuden tuulimyllyn likimääräinen sijainti Kansalaisen Karttapaikassa. Schlangeninkatu Google Mapsissa.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta