Tarvitsetko tukea ja vinkkejä liikunnan aloittamiseen? – Wiitaunionin liikuntaneuvonta auttaa kuntalaisia kokonaisvaltaisesti

Julkaistu 14.10.2021

Viitasaarella ja Pihtiputaalla on käynnissä Liikuntaneuvonnan kehittäminen Wiitaunionissa -hanke, joka tarjoaa kuntalaisille liikuntaan liittyvissä asioissa neuvontaa. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa, syksyyn 2022 saakka neuvonnan kohteena ovat terveytensä kannalta liian vähän liikkuvat työikäiset aikuiset. Hankkeen toisella kaudella palvelumallia testataan ikääntyneille ja viimeisenä kautena kohderyhmänä ovat lapset ja nuoret.

Hankkeessa liikuntaneuvojana on aloittanut Krista Skantz, krista.skantz@viitasaari.fi, 040 5781 453. Liikuntaneuvonnassa saa yksilöllisiä vinkkejä liikunnallisemman elämäntavan aloittamiseen ja asiakkaalle tehdään omannäköisensä liikuntasuunnitelma. Prosessissa huomioidaan jokaisen asiakkaan yksilölliset tarpeet kokonaisvaltaisesti, esimerkiksi elämäntilanne, toiveet ja toimintakyky.

Liikuntaneuvontaan pääsee tällä hetkellä omatoimisesti ottamalla yhteyttä liikuntaneuvojaan. Jatkossa neuvontaan ohjataan myös terveydenhuollon tai sosiaalipalveluiden ammattilaisen lähettämänä, jos asiakas niin haluaa. Hankkeessa tehdään moniammatillista yhteistyötä kunnan liikuntatoimen, sosiaali- ja terveyspalveluiden ja muiden sidosryhmien kuten kansalaisopiston ja paikallisten liikuntaseurojen ja -palveluiden kesken.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta