Wiitaunionin liikuntaneuvonta -hanke

Kaipaatko tukea ja vinkkejä liikunta-asioihin, ota rohkeasti yhteys liikuntaneuvontaan!

Liikuntaneuvonta on suunnattu terveytensä kannalta liian vähän liikkuville työikäisille aikuisille, jotka etsivät itselleen mieleistä tapaa liikkua tai harkitsevat elämäntapamuutosta. Liikuntaneuvonnan tavoitteena on edistää terveyttä ja ennaltaehkäistä liian vähäisestä liikunnasta aiheutuvia terveyshaittoja. 

Liikuntaneuvonnasta saat tukea liikkumisen turvalliselle aloitukselle ja auttaa sinua sopivan liikuntamuodon löytymisessä. Liikkumisen lisäksi liikuntaneuvoja voi olla tukenasi painonhallintaan, ravitsemukseen sekä uneen ja riittävään palautumiseen liittyvissä asioissa. 

Liikuntaneuvonnassa teemme yhdessä sinun arkeesi sopivan liikuntasuunnitelman ja tavoitteet liikunnan lisäämiseksi arkeesi sopivaksi. Yhdessä etsimme sinulle mieleisen tavan liikkua terveyden kannalta riittävästi ja elämäntilanteesi sopivalla tavalla.  

Liikuntaneuvonta pitää sisällään

  • liikuntaneuvojan kanssa yhdessä laaditun yksilöllisen liikuntasuunnitelman ja tavoitteet liikunnan lisäämiseksi juuri sinun arkeesi sopivaksi. 
  • yksilöllisen määrän tapaamisia n. 1-6 kertaa. Tapaamiset järjestetään joko kasvotusten tai etäyhteyksien välityksellä. Liikuntaneuvonnan kesto määräytyy yksilöllisesti asiakkaan tarpeen mukaan. 
  • ensitapaamisen liikuntaneuvojan vastaanotolla. Muut tapaamiset toteutetaan erikseen sovituissa paikoissa esim. kuntosalilla tai oman lähialueen liikuntapaikoissa tarpeen mukaan.

Liikuntaneuvonta on maksutonta ja liikuntaneuvoja on mukanasi koko prosessin ajan.  

Liikuntaneuvontaa palvelee

  • Maanantaisin Viitasaarella
  • Tiistaisin Pihtiputaalla os. Keskustie 9 

Henkilökohtaisen ajan liikuntaneuvontaan voit varata soittamalla liikuntaneuvojan numeroon tai laittamalla sähköpostia. 

Liikuntaneuvontaan voi ohjautua myös fysioterapeutin, terveydenhoitajan, sairaanhoitajan tai jonkin muun ammattihenkilön kautta.  

Katso liikkuva aikuinen -ohjelman video aiheesta liikuntaneuvonta

Maksuton ryhmäohjaus

  • Hallikävely 25.10. alkaen maanantaisin klo 10-11 os. Hurrikaanihalli, Teollisuustie 7, Viitasaari. 

Hallia voi kävellä ympäri omaan tahtiin ja mukaan kävelemään voi tulla mihin hetkeen tahansa ko. tunnin ajan. Tuntiin sisältyy ohjausta, kuten venyttelyhetkiä, intervalliosuus sekä alku- ja loppulämmittelyt. Ohjaukseen ei ole pakko osallistua vaan tunnin voi käyttää täysin omaan tahtiin kävelyyn. 

Sula ja katettu Hurrikaanihalli tarjoaa turvallisen ja tasaisen alustan monen kuntoiselle kävelijälle. Halli ei ole lämmin eli pukeuduthan lämpimästi. 

Talvella pakkasraja on -15 astetta. 

Krista Skantz

Liikuntaneuvoja

040 5781 453 Soita

Yksikkö

Liikuntapalvelut

Hae sivustolta