Viitasaaren vanha yhteiskoulu – viehättävä toimitila keskeisellä sijainnilla

Hakuaika: 30.11.2021 saakka

Haemme Viitasaaren vanhaan yhteiskouluun intohimoista ja rohkeaa ankkuriyrittäjää, jolla on näkemystä ja paloa tarjota ympärivuotisia kahvila- ja ravintolapalveluita niin paikallisille, vapaa-ajan asukkaille kuin matkailijoille.

Kiikarit ja kartat valmiiksi – Ideajahti on käynnistynyt! Metsästämme Viitasaaren kulttuuriin, historiaan ja tulevaisuuteen pohjautuvia uusia tuote- ja palveluideoita.

Viitasaaren vanha yhteiskoulu – viehättävä toimitila keskeisellä sijainnilla

Viitasaaren vanha yhteiskoulu on merkittävä osa Viitasaaren kaupunkikuvaa ja paikallista historiaa, ja se tarjoaa kauniit ja toimivat puitteet yritystoiminnalle. Vanha yhteiskoulu ja kääntösilta ovat tunnistettavia maamerkkejä, jotka näkyvät esteettömästi vilkkaalle Nelostielle. Viitasaaren ohi kulkee vuosittain noin 2,5 miljoonaa autoa ja pysähtyy päivittäin tuhansia ihmistä! Hyvän sijainnin, arvokkaan historian ja toimivan tilan lisäksi vanha yhteiskoulu on vesistön äärellä – kokonaisuus tarjoaa ainutlaatuisen pohjan idylliselle ja houkuttelevalle palvelukokonaisuudelle. Tavoitteena on, että koulu tulee toimimaan tulevaisuudessa monipuolisena matkailu-, kulttuuri- ja tapahtumakeskuksena, johon on sijoittunut monipuolista sekä vetovoimaista toimintaa tuotemyynteineen ja taidenäyttelyineen.

Teksti jatkuu kuvien alla

https://www.youtube.com/watch?v=P6lzA0N8MYg

Oletko se sinä?

Etsimämme yrittäjä on rohkea, näkemyksellinen ja uskoo yrittäjien yhteistyön voimaan. Henkilö, joka kykenee herättämään kauniin vanhan yhteiskoulun henkiin arvoisellaan toiminnalla ja haluaa kehittää toimintaa pitkäjänteisesti. Etsimme ankkuriyrittäjää, jonka perustaman kahvila- ja ravintolayrityksen ympärille muotoutuu houkutteleva ja Viitasaaren historiasta sekä kulttuurista inspiraatiota ammentava palvelukokonaisuus yhdessä muiden yrittäjien kanssa. Mitä se tarkalleen on, se on toki sinusta itsestäsi kiinni.

Sinun ei välttämättä tarvitse olla ravintola- tai keittiötoiminnan ammattilainen, vaan vahvuuksiisi voi kuulua muun muassa tapahtumatuotanto tai viestintä ja markkinointi sekä osaaminen hakea ympärille ammattitaitoista henkilökuntaa vastaamaan kahvilaravintolatoiminnan kehittämisestä ja toiminnasta.

Valinnassa tulemme painottamaan kokemusta ja/tai ymmärrystä alueellisista vahvuuksista sekä kulttuuriin perustuvien palveluiden tuottamisesta ja kehittämisestä. Valittu yrittäjä tulee lähtökohtaisesti toimimaan vuokrasuhteessa kaupunkiin. Kaupunki tukee valituksi tulleen yrittäjän liikeideaa ja on mukana auttamassa toimintaa alkuun. Viitasaarella ollaan kaikessa rauhassa, vaan ei yksin! Meillä päin yritysten menestys on yhteinen onnistuminen.

Tavoitteeksi on asetettu, että koulu ja sen palvelut avataan yleisölle kesäksi 2022.

Kehittämistyön taustoja on koottu erilliseen esitteeseen (pdf). Vanhan yhteiskoulun sijainti Google Mapsissa sekä Kansalaisen karttapaikassa.

Hakuohjeet

Hakuaikaa jatkettu!

Lähetä vapaamuotoinen ja tiivistetty suunnitelma toiminta-ajatuksestasi sekä –mallista 30.11.2021 klo 15.00 mennessä.

Käymme jatkokeskusteluja toimijoiden kanssa jo hakuaikana ja ankkuriyrittäjän valinta voidaan tehdä sopivan toimijan löydyttyä.

Myy meille visiosi ja ideasi sekä kerro halusi ja innokkuutesi sitoutua kanssamme pitkäjänteiseen työhön.

Lähetettävien suunnitelmien pohjalta kaupunki käy valitsemiensa toimijoiden kanssa jatkokeskustelut toiminta-ajatuksesta ja yhteistyön mallista sekä palvelukokonaisuuden kehittämisen mahdollisuuksista. Lähetettävät suunnitelmat kuuluvat liikesalaisuuksien piiriin, joten ne ovat ainoastaan ankkuriyrittäjä valinnasta päättävien käytettävissä.

Kahvilaravintolan tavoitekonsepti

Viitasaaren vanha yhteiskoulu ja sitä ympäröivä kulttuurikeskusta tarjoaa runsaasti inspiraationlähteitä toteuttaa idyllinen kohtaamispaikka ruoan äärellä niin paikallisille, vapaa-ajanasukkaille kuin matkailijoillekin.

Viitasaari on ollut vuosisatojen ajan eri kulttuurien ja heimojen kohtaamispaikka. Tämä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden luoda uutta ruokakulttuuria yhdistelemällä eri ilmansuunnista juurtuneita perinteitä. Kahvila-ravintolan tarjonnassa ja toimintamallissa tulisi huomioida yli 100-vuotiaan rakennuksen henki ja ympäröivä kulttuurikeskusta sekä alueen tarinallisuus.

Lähtökohtainen tavoite onkin luoda Viitasaarelle olemassa olevalle ravintolapalveluiden tarjonnalle selkeämpi vaihtoehto, jossa hyödynnetään myös ympäristön arvoja sekä paikkakunnan historiaa, tarinoita ja kulttuuria. Konseptin suunnittelussa tulisi osaltaan käyttää yllä olevia teemoja erottautumistekijöinä tavalla, joka toimii tässä ajassa. Tavoitteena on, että paikka tarjoaa tunnelmallisen ja kiireettömän ympäristön, jossa tarjotaan perinteisemmän lounastarjonnan lisäksi myös yksilöllisempiä elämyksiä ravintolapalveluiden käyttäjille.

Syksyllä 2021 alkava sisätilojen ennallistaminen osaltaan ohjaa konseptin luontia.

Hakemusten lähettäminen

Suunnitelmat pdf-tiedostoina osoitteeseen hannu.nevala@viitasaari.fi tai paperisena osoitteeseen
Viitasaaren kaupunki
Hannu Nevala
Keskitie 10
44500 Viitasaari

Mahdolliset lisäkysymykset ja tiedustelut Hannu Nevalalta, yhteystiedot alla

Hae sivustolta