Viitasaaren vanha yhteiskoulu – viehättävä toimitila keskeisellä sijainnilla

Hakuaika: 21.7.-13.9.2021

Haemme Viitasaaren vanhaan yhteiskouluun intohimoista ja rohkeaa ankkuriyrittäjää, jolla on näkemystä ja paloa tarjota ympärivuotisia kahvila- ja ravintolapalveluita niin paikallisille, vapaa-ajan asukkaille kuin matkailijoille.

Viitasaaren vanha yhteiskoulu – viehättävä toimitila keskeisellä sijainnilla

Viitasaaren vanha yhteiskoulu on merkittävä osa Viitasaaren kaupunkikuvaa ja paikallista historiaa, ja se tarjoaa kauniit ja toimivat puitteet yritystoiminnalle. Vanha yhteiskoulu ja kääntösilta ovat tunnistettavia maamerkkejä, jotka näkyvät esteettömästi vilkkaalle Nelostielle. Viitasaaren ohi kulkee vuosittain noin 2,5 miljoonaa autoa ja pysähtyy päivittäin tuhansia ihmistä! Hyvän sijainnin, arvokkaan historian ja toimivan tilan lisäksi vanha yhteiskoulu on vesistön äärellä – kokonaisuus tarjoaa ainutlaatuisen pohjan idylliselle ja houkuttelevalle palvelukokonaisuudelle. Tavoitteena on, että koulu tulee toimimaan tulevaisuudessa monipuolisena matkailu-, kulttuuri- ja tapahtumakeskuksena, johon on sijoittunut monipuolista sekä vetovoimaista toimintaa tuotemyynteineen ja taidenäyttelyineen.

Teksti jatkuu kuvien alla

Oletko se sinä?

Etsimämme yrittäjä on rohkea, näkemyksellinen ja uskoo yrittäjien yhteistyön voimaan. Henkilö, joka kykenee herättämään kauniin vanhan yhteiskoulun henkiin arvoisellaan toiminnalla ja haluaa kehittää toimintaa pitkäjänteisesti. Etsimme ankkuriyrittäjää, jonka perustaman kahvila- ja ravintolayrityksen ympärille muotoutuu houkutteleva ja Viitasaaren historiasta sekä kulttuurista inspiraatiota ammentava palvelukokonaisuus yhdessä muiden yrittäjien kanssa. Mitä se tarkalleen on, se on toki sinusta itsestäsi kiinni. Kahvila- ja ravintola-alan kokemus on välttämätön, muunlainen kokemus katsotaan hyödyksi. Valinnassa tulemme painottamaan kokemusta ja/tai ymmärrystä alueellisista vahvuuksista sekä kulttuuriin perustuvien palveluiden tuottamisesta ja kehittämisestä. Valittu yrittäjä tulee lähtökohtaisesti toimimaan vuokrasuhteessa kaupunkiin. Kaupunki tukee valituksi tulleen yrittäjän liikeideaa ja on mukana auttamassa toimintaa alkuun. Viitasaarella ollaan kaikessa rauhassa, vaan ei yksin! Meillä päin yritysten menestys on yhteinen onnistuminen.

Tavoitteeksi on asetettu, että koulu ja sen palvelut avataan yleisölle kesäksi 2022.

Kehittämistyön taustoja on koottu erilliseen esitteeseen (pdf). Vanhan yhteiskoulun sijainti Google Mapsissa sekä Kansalaisen karttapaikassa.

Hakuohjeet

Lähetä vapaamuotoinen ja tiivistetty suunnitelma toiminta-ajatuksestasi sekä –mallista 13.9.2021 klo 15.00 mennessä.

Myy meille visiosi ja ideasi sekä kerro halusi ja innokkuutesi sitoutua kanssamme pitkäjänteiseen työhön.

Lähetettävien suunnitelmien pohjalta kaupunki käy valitsemiensa toimijoiden kanssa jatkokeskustelut toiminta-ajatuksesta ja yhteistyön mallista sekä palvelukokonaisuuden kehittämisen mahdollisuuksista. Lähetettävät suunnitelmat kuuluvat liikesalaisuuksien piiriin, joten ne ovat ainoastaan ankkuriyrittäjä valinnasta päättävien käytettävissä.

Suunnitelmat pdf-tiedostoina osoitteeseen hannu.nevala@viitasaari.fi tai paperisena osoitteeseen
Viitasaaren kaupunki
Hannu Nevala
Keskitie 10
44500 Viitasaari

Mahdolliset lisäkysymykset ja tiedustelut Hannu Nevalalta, yhteystiedot alla

Hannu Nevala

Projektipäällikkö

040 1932 565 Soita

Yksikkö

Keskushallinto

Toimipaikka

Viitasaaren kaupunki
Keskitie 10
44500 Viitasaari

Lisätietoja

Pikkasen enemmän liiketoimintaa-hankkeen projektipäällikkö

Hae sivustolta