Useita rajoituksia Wiitaunionin alueelle – Itsenäisyyspäivän juhlat Viitasaarella ja Pihtiputaalla enintään 50 henkilölle

Julkaistu 03.12.2021

Aluehallintovirasto määräsi perjantaina 3.12.2021 Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueelle itsenäisyyspäivänä 6.12.2021 voimaan tulevan kokoontumisrajoituksen, jonka mukaan sisätiloissa järjestettäviin tilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin voi osallistua enintään 50 henkilöä.

Perjantaina 3.12. kokoontunut Wiitaunionin johtoryhmä päätti aluehallintoviraston päätöksen perusteella, että Viitasaarella ja Pihtiputaalla itsenäisyyspäivän juhlat järjestetään niin, että sisällä järjestettäviin tilaisuuksiin voi kummassakin kunnassa osallistua enintään 50 henkilöä.

Kunnan ja kaupungin omissa tilaisuuksissa on jatkossa käytössä 50 henkilön osallistujarajoitus 6.12.-5.1.2022. Mahdollisesti käyttöönotettavasta koronapassista päätetään keskiviikkona 8.12.2021. Muut Wiitaunionin alueella toimivat tapahtumanjärjestäjät päättävät koronapassin käytöstä itsenäisesti aluehallintoviraston 3.12. päätöksen mukaisesti.

Torstaina 2.12.2021 Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti, että Keski-Suomen maakunnassa tulevat voimaan alkoholia anniskelevien ravitsemisliikkeiden rajoitukset lauantaina 4.12.2021.

Koronapassin käyttöönotto on vaihtoehtona osallistujamäärän rajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Koronapassin käyttöönottamalla myös anniskeluravintolat voivat toimia ilman rajoituksia.

Koronapassia voidaan edellyttää 16 vuotta täyttäneeltä henkilöltä. Yleisissä kokouksissa järjestäjä ei voi edellyttää koronapassia, vaan järjestäjän tulee noudattaa rajoituksia.

Valtioneuvosto on suositellut 2.12. leviämisalueilla etätyötä sekä julkisen sektorille että yksityisille työnantajille. Johtoryhmä suosittelee Wiitaunionin työntekijöille etätyötä 15.2.2022 saakka mahdollisuuksien mukaan, kuten myös kokouksien pitämistä etäkokouksina. Yhteydenottoja suosistellaan puhelimitse tai sähköpostitse etätyön takia.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta