Uusi pyörä- ja kävelyväylä otetaan käyttöön juhlallisesti Viitasaarella – Isoahontien uuden osuuden avajaiset perjantaina 13.10.2023

Julkaistu 25.09.2023

Viitasaaren kaupunki ja Keski-Suomen ELY-keskus ovat rakennuttaneet kesän 2023 aikana Viitasaarelle uuden yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän. Uudelle 1,3 kilometrin osuudelle on päässyt pyöräilemään ja kävelemään jo syyskuun aikana ja väylä avataan juhlallisesti perjantaina 13.10.2023 klo 12.00. Avajaiset pidetään Keijutien risteysalueella (Google Maps).

Viitasaaren kaupunki kutsuu avajaisiin vakituiset ja vapaa-ajan asukkaat, yhteistyökumppanit, paikalliset luottamushenkilöt sekä nykyiset että edellisellä kaudella väylän rahoituspäätökseen osallistuneet Keski-Suomen kansanedustajat ja kaikki muut asiasta kiinnostuneet.

Uuden osuuden avaa pyöräillen kansainvälisesti menestynyt maastopyöräilijä, viitasaarelainen Toni Tähti. Avajaisissa on mukana Viitasaaren kaupungin edustajien lisäksi ELY-keskuksen sekä Keski-Suomen liiton johtavia henkilöitä.

Yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän uusi osuus on tehty Viitasaaren taajaman eteläpuolelle Isoahontielle. Nyt tehty osuus yhdistää Isoahon asuinalueen läpi kulkevan pyörä- ja kävelyväylän Petäjätien risteyksestä Nelostien varressa olevaan Hännilänsalmen pyörätiehen ja jalkakäytävään. Reitti on ollut suosittu jo aiemmin, ja nyt uusi yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä tulee lisäämään käyttöä entisestään.

Uuden osuuden rakentamista on suunniteltu pitkään. Toivottu reitti toteutettiin eduskunnan vuonna 2021 myöntämällä ns. joululahjarahalla, jota hankkeeseen saatiin 500 000 euroa osana valtion menolisäyksiä. Kaupunki sitoutui yhtä suureen rahoitukseen.

Osuus oli aiemmin valaisematon, nyt sekä ajorata että jalankulun ja pyöräilyn reitti on valaistu omilla lampuillaan. Viitasaarelle on laadittu pyöräilyn ja kävelemisen edistämisohjelma, jossa on suunniteltu näiden kestäviä kulkumuotoja tukevia toimenpiteitä. Pyöräilyä on edistetty myös kaupunkiorganisaatiossa mm. teknisen toimen käyttöönotetulla tavarapyörällä sekä hoivayksiköiden käyttöön hankituilla vieripyörillä, joilla asiakkaat pääsevät liikkumaan hoitajien kanssa.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta